Skip to content
Fotocredit: PR

De mooiste “halve” van Nederland op zaterdag 24 september a.s.

14 september 20222 minute read

Op zaterdag 24 september wordt ie, met twee jaar uitstel, voor de 38e keer georganiseerd: de “Halve van Katwijk”, de halve marathon met het mooiste parcours van Nederland! Geen parcours voor iemand die een supersnelle tijd wil lopen, maar wel voor hen die willen lopen én genieten.

Het startschot voor deze wedstrijd wordt gegeven om 12.00 uur. Dan gaan de 15 km en de 21 km lopers van start. Een kwartier later is het de beurt aan alle deelnemers op de 5 en de 10 km. Na de start gaan alle deelnemers via de Boulevard naar de Katwijkse Zuidduinen. Daar wacht een mooi parcours door de duinen, dat wat betreft de deelnemers aan de 15 en de 21 km ook nog eens door het prachtige Panbos leidt. Na de duinen komen alle deelnemers uit op het strand en uiteindelijk weer bij de finish. Een prachtig parcours, waarvoor deelnemers van heinde en verre naar Katwijk reizen om aan deze halve marathon deel te nemen.

Voor bedrijven en instellingen is er de mogelijkheid om met een team deel te nemen aan de Businessrun, waarmee men zich als gezond en sportief bedrijf kan profileren en een mooie teamprestatie kan neerzetten.

Niet alleen volwassenen kunnen die zaterdag aan de bak; ook de jeugd kan zich van zijn/haar snelste kant laten zien. Om 10.30 start er een loop over één kilometer voor de 6 t/m 9-jarigen, om 10.45 uur een loop over twee kilometer voor de 10 t/m 12-jarigen én nieuw op het programma is de drie kilometerloop voor de 13 t/m 16-jarigen. Die start om 11.00 uur.

Wandelafstanden

Dat is nog niet alles, want er wordt ook weer gewandeld. Voor de wandelaars zijn eveneens parcoursen over 10 km, 15 km en 21 km uitgezet. De wandelaars starten wat vroeger zodat allen, wandelaars en hardlopers, ongeveer tegelijkertijd aankomen.

Deelnemers kunnen nog steeds online (www.halvevankatwijk.nl) inschrijven. Dat kan voor de hardloop-afstanden tot en met donderdag 22 september. Na-inschrijving op zaterdag 24 september is dit jaar niet mogelijk. Online inschrijven voor de wandel-afstanden kan nog tot en met komende donderdag 15 september.

Op het plein tegenover de Vuurbaak zijn alle voorzieningen, zoals kleedruimten, te vinden. Meer informatie is te vinden op de website www.halvevankatwijk.nl én op de sociale media-kanalen (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn).

Foto onder: De online-inschrijving voor de wandelafstanden sluit donderdag 15 september a.s.!

wandelfoto2019

 

Tags

Diverse afstandenHalve van KatwijkHardlopenKatwijkRegioWandelen
Gerelateerde artikelen
Back To Top