donderdag 06 oktober 2022

N Nieuws

Wassenaarse verdachte van misbruik blijft in cel

De rechtbank in Assen heeft vrijdag het voorarrest verlengd van de 49-jarige Gilbert de B. uit Wassenaar en een vrouw die in hun sadomasochistische relatie de minderjarige dochter van de vrouw zouden hebben misbruikt. De beslissing van de rechtbank volgde op inleidende zittingen in de zaken tegen het tweetal eerder deze week. Dat meldt het Leidsch Dagblad. 

De B. en zijn 41-jarige minnares Patricia B. uit Beilen zitten sinds februari vast, nadat het meisje aangifte had gedaan van seksueel misbruik door haar moeder en de vriend. Dit zou tussen 2014 en 2017 zijn gebeurd in Beilen en Wassenaar. Het kind was 8 jaar toen het misbruik begon. De sm-relatie van B. kwam ten einde toen zijn echtgenote lucht kreeg van de buitenechtelijke relatie van haar man. 

Volgens het Openbaar Ministerie hebben beiden zich ook schuldig gemaakt aan het maken en bezitten van kinderporno. De advocaten van de twee verdachten hadden betoogd dat er te weinig bewijs is om het voorarrest te laten voortduren. De schade voor hun cliënten is volgens hen bijna niet meer te overzien.

De rechtbank vond de verdenkingen niettemin te ernstig en besloot dat het tweetal de komende drie maanden in de cel moet blijven. Beide zaken worden in november inhoudelijk behandeld.

Bron: Leidsch Dagblad