Skip to content
Fotocredit: Bas Huybers. Op de foto Hugo Langeweg sr. aan kop op Duindigt

Arabische volbloeds gaan voor hoofdprijs: Emirates Breeders Cup op Duindigt

18 juni 20222 minute read

Op zondag 19 juni biedt de Wassenaarse renbaan Duindigt weer een fantastisch draf- en rensport programma aan. Ruim 80 sportpaarden komen aan de start in een 9 races tellend topprogramma. De meest in het oog springende races zijn de Emirates Breeders Cup en de Gouden Zweep Trial.

De draf- en rensport organisatie van Duindigt heeft een voortreffelijk programma voorbereid waarin ook Nationaal kampioen van de rijders Jaap van Rijn (25) aan de start zal verschijnen. In de Gouden Zweep Trial zal hij met de 7-jarige en supersnelle ruin Zion Font gaan proberen om een perfecte ‘generale’ neer te zetten. De Grote Prijs om de felbegeerde Gouden Zweep (finale) is al op 10 juli aanstaande op Duindigt.

De Emirates Breeders Cup, waarin maar liefst 5.000 euro valt te verdienen voor de deelnemers start al om 13.55 uur. Het belooft een internationaal race spektakel te worden. Trainers en rijders komen uit heel Europa om mee te dingen om deze prestigieuze Grote Prijs. Een hele organisatie voor de rijders uit Frankrijk, België, Groot-Brittannië die het tegen de Nederlandse Pauline van den Burg zullen opnemen die met de 4-jarige Vitaly aan de start zal komen.

Het Midzomer kwartet, een race over 2.000 meter wordt een interessante krachtmeting tussen de legendarische en inmiddels 68-jarige recordkampioen Hugo Langeweg sr. en Jaap van Rijn die met Lotte Flevo de baan in komt. Maar Mose Eagle, de veelbelovende 3-jarige merrie van Langeweg sr. is dit seizoen nog ongeslagen.

Al met al belooft het een fantastische dag te worden op het roemruchte Duindigt aan de Waalsdorperlaan 29. De eerste start is om 13.30 uur.
De races zijn ook online live te volgen op Zeturf.nl

Tags

Emirates Breeders CupGouden Zweep TrialPaardensportRenbaan DuindigtWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top