Skip to content
Archieffoto. Fotocredit: PR

Uitnodiging Klimaattafel woensdagavond 1 juni

17 mei 20223 minute read

Op woensdagavond 1 juni (van 19.30 tot 22.00 uur) is in theater de Warenar een Klimaattafel. De avond wordt dit keer grotendeels verzorgt door de Groene Meent. De Groene Meent wil – als duurzaam inwonersinitiatief – inwoners van Wassenaar inspireren om groener te leven. Op deze ‘groene’ Klimaattafelbijeenkomst neemt Pieter Aaldring u mee in de wereld van de stadsnatuur. Daarnaast vertellen de vrijwilligers van het initiatief Samen Slim Rijden hoe het gaat met hun project.
Wat is de Klimaattafel?

De Klimaattafel is een platform waar inwoners, ondernemers en de gemeente samenwerken aan een duurzaam Wassenaar. Het is een gratis bijeenkomst en iedereen is welkom. Kom dus vooral een kijkje nemen als u benieuwd bent naar inspirerende groene en duurzame initiatieven in Wassenaar. U kunt ook online via YouTube deelnemen aan de bijeenkomst, wel zo handig!

Aanmelden voor de Klimaattafel
Interesse? Meld u zich dan aan via ons e-mailadres klimaattafel@wassenaar.nl. Graag horen wij ook van u of u fysiek of online aanwezig bent.

Over Pieter Aaldring
Hoofdspreker Pieter Aaldring is een “bevlogen” natuurliefhebber met een passie voor vogels. Sinds 2010 is Pieter stadsvogeladviseur voor de Vogelbescherming Nederland en bevordert hij het draagvlak voor stadsvogels bij gemeenten, woningbouwverenigingen en bewoners. Sinds 2018 is hij ook voorzitter van de Vogelwacht Delft en Omstreken met als missie om te werken aan concrete activiteiten, bruggen te slaan en nieuwe initiatieven op te zetten voor de vogels en stadsnatuur in en rondom Delft. Een van zijn verdiensten is de realisatie van een broedwand voor oeverzwaluwen langs de A4 in het buitengebied van Delft. Het motto van Pieter luidt: “In plaats van achteraf vragen te stellen of moeilijk te doen, ga ik liever vooraf naar de bouwplaatsen om concreet advies te geven. Die oplossingsgerichtheid wordt gewaardeerd. Bouwers komen er niet meer met alleen een prachtig statement op hun website over groen en sustainable. Ik zeg: boter bij de vis! Daarbij bied ik ze graag mijn deskundigheid aan.”

Het is een groot genoegen dat Pieter zijn kennis wil delen met onze gemeente! Het bijwonen van deze Klimaattafel is een unieke kans om u te laten inspireren over hoe we meer verschillende planten en dieren (biodiversiteit) kunnen krijgen in ons dorp en én hoe u daar zelf aan kan bijdragen. Hopelijk zien wij u op de Klimaattafel van woensdagavond 1 juni!

Over de Groene Meent

“Wij zien duurzaam doen als onze opdracht. Niet alleen voor onszelf, maar voor allen in Wassenaar, alle individuen, of je nu in Wassenaar werkt of woont. Duurzaam handelen betekent dat je je bewust bent van de rijkdom van Wassenaar – en ook van de aarde- en dat je vanuit dit bewustzijn bedenkt dat deze rijkdom alleen blijft als we er spaarzaam mee omgaan. Dit hopen we over te brengen door lokaal, in Wassenaar, activiteiten te organiseren die aanzetten tot duurzaam doen.” (bron: https://groenemeent.nl/)

Over Samen Slim Rijden
Samen Slim Rijden is een initiatief voor elektrische deelauto’s in Wassenaar. Deelauto’s kunnen goedkoper zijn als je niet veel rijdt, zorgen voor minder auto’s in de straat en is beter voor klimaat en milieu. Een mooi initiatief voor de verduurzaming van Wassenaar dus!

Tags

GemeenteGroene MeentKlimaattafelPieter AaldringSamen Slim RijdenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top