Skip to content
Fotocredit: Harry Gielen

Noah Ritzerveld ook schaakkampioen t/m 12 jaar

8 maart 20222 minute read

De 10-jarige Noah Ritzerveld, lid van Bobby Fischer in Wassenaar, plaatste zich al eerder voor het Nederlands E-kampioenschap (t/m 10 jaar) door het behalen van de NK-titel in 2021. Desalniettemin wilde hij zijn krachten ook meten in een hogere leeftijdscategorie, en dus nam hij deel aan de tweedaagse finale van het D-kampioenschap (t/m 12 jaar) van de Haagse Schaakbond waarin hij moest spelen tegen de 9 andere regionaal sterkste spelers.

Grootste concurrent voor Noah was Luka Wink van schaakclub SHTV uit Den Haag. Beiden begonnen met 3 uit 3, en speelden in de vierde ronde tegen elkaar. Noah miste bij de zestiende zet een afwikkeling om de koning van zwart buiten te sluiten, waarna de partij in remise verzandde.

Op de tweede speeldag versloeg Noah middels een fantastisch en correct loperoffer Chingthang Ngangbam (SV.Voorburg): loper slaat pion f7 schaak met damewinst in 5 beurten. Zowel Noah als Luka gingen met 7,5 uit 8 de laatste ronde in, een barrage lag op de loer. Maar waar Luka in deze laatste ronde niet voorbij Hajin Shin van schaakclub D.D. uit Den Haag kwam, had Noah nog een tweede fantastisch offer klaar liggen: paard f3 schaak met matdreiging. Tegenstander Shinsaku Okita (SHTV) wist het mat te voorkomen, maar bereikte een dramatisch slecht eindspel met vele dubbelpionnen.

De eindstand aan kop: 1. Noah Ritzerveld 8,5 pt. 2. Luka Wink 8 pt. 3. Praian Sai Kumar (D.D.) 6,5 pt. 4. Oscar Verwer (DSC Delft) 5 pt. 5. Sven Lie (Botwinnik Zoetermeer) 4 pt.
Hiermee plaatste Noah zich voor het Nederlands kampioenschap t/m 12 jaar, dat eind mei in de hemelvaartvakantie in Rijswijk plaats vindt. Het NK t/m 10 jaar vindt plaats in het paasweekeinde.

 

Tags

Noah RitzerveldSchaakclub Bobby FischerSchaakkampioenSchakenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top