zondag 28 november 2021

N Nieuws

Persconferentie kabinet vervroegd. Verdubbeling Coronacijfers Wassenaar

Het kabinet maakt zich grote zorgen over het snel stijgende aantal coronagevallen en gaat zich beraden op aanvullende maatregelen om de besmettingen terug te dringen. Dat meldt de NOS vanmiddag. "Het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis belandt, is veel sneller toegenomen dan verwacht," aldus minister Hugo de Jonge.

Het kabinet zal volgende week dinsdag op een persconferentie toelichten welke maatregelen de besmettingen moeten terugdringen. Eerder stond de persconferentie nog gepland voor volgende week vrijdag. Welke maatregelen het moeten worden is nog onduidelijk. Het kabinet wacht eerst nog een OMT-advies daarover af. Dat zou vrijdag komen, maar wordt ook vervroegd naar woensdag.

Wassenaar

In Wassenaar is het aantal bevestigde besmettingen verdubbeld ten opzichte van vorige week. Per vandaag is sprake van in totaa 2548 besmettingen. Vorige week maandag ging het om 2522 besmettingen. De week daarvoor ging het nog om 2510 bevestigde besmettingen.  Ook in ons omringende gemeenten is sprake van een stijging, zoals in Den Haag en Voorschoten. 

Sinds 12 oktober staat het aantal Wassenaarders dat is opgenomen (geweest) in het ziekenhuis op 69 ziekenhuisopnames. Tot nu toe is sprae van 31 te betreuren overlijdens als gevolg van Corona.  

Bron: NOS/allecijfers.nl