dinsdag 30 november 2021

A Algemeen

Mensen maken Wassenaar samen mooier

2021 is uitgeroepen tot “Nationale Jaar Vrijwillige Inzet”. Dit jaar laten wij in deze rubriek vrijwilligers aan het woord met verschillende achtergronden. Want samen maken we Wassenaar mooier!

Sandra de Geus is een bijzondere vrijwilliger. Door haar handicap zat zij 35 jaar geleden bij het activiteitencentrum, maar al snel wilde zij wat meer uitdaging en ging stage lopen bij een peuterspeelzaal. Dat beviel haar én de toenmalige leidster zo goed, dat zij al snel volledig meedraaide als vrijwilliger. Inmiddels is ze al meer dan 35 jaar actief als vrijwilliger bij Peuterzaal Johan de Witt waardoor zij nu zelfs kinderen onder haar hoede heeft van kinderen waar zij vroeger al begeleiding aan gaf. Het leuke aan dit werk vindt zij dat zij een echte bijdrage kan leveren aan het opgroeien van de kinderen en vaak ook betrokken is bij eventuele broertjes en zusjes en natuurlijk ook de ouders. Ook heeft ze gemerkt dat er ouders zijn die het fijn vinden dat hun kinderen het voorbeeld zien van iemand met een handicap die gewoon kan meedraaien en waar de kinderen dol op zijn.

Naast dit “vaste” vrijwilligerswerk heeft Sandra veel ander vrijwilligerswerk gedaan, zowel met kinderen als met ouderen. Op dit moment is zij als vrijwilliger ook nog onder andere met veel plezier actief voor de asielzoekers die in Duinrell verblijven.

Vrijwilligerswerk verrijkt je leven! Wellicht dat jij door het verhaal van Sandra geïnspireerd raakt en ook anderen wilt helpen? Kijk dan op onze website voor vacatures in alle soorten en maten.

www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl
Ons openspreekuur is op maandag- of donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Of maak een afspraak.
www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl I Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. T 070-5113133
Volg ons ook op Facebook