zondag 28 november 2021

E Events

Een bijzondere schrijversmiddag met als thema Wassenaarse families en de oorlog

In het afgelopen jaar zijn er drie boeken verschenen van de hand van Wassenaarse schrijvers. Zowel Wassenaarse families als de Tweede Wereldoorlog spelen in deze boeken een rol. Daarom wordt er op 30 oktober een bijzondere schrijversmiddag met dit thema georganiseerd in de filmzaal van de bibliotheek.

Schrijfster Elly Hermsen zal deze middag vertellen over haar boek ‘En toen waren er zeventien’. Een boek waaraan zelfs landelijk zowel in de kranten als op de televisie aandacht is besteed. Plaatsgenoot Peter Knijnenburg vertelt over zijn boeken ‘De rooie buurt’ en ‘Toen hun jeugd stopte’ en Harry Vogels vertelt over zijn boek ‘Schaamte en trots in Wassenaar’. Tot slot vertelt schrijfster Lenie Degen van werkgroep ‘Herkenning’ over haar boek ‘Versteende stilte’.

De schrijvers zullen deze middag geïnterviewd worden door journaliste Ellen Klaver, die over de boeken van de Wassenaarse schrijvers artikelen heeft gepubliceerd in zowel de lokale pers als het Algemeen Dagblad. Na het interview is er voor het publiek de mogelijkheid om vragen te stellen aan de schrijvers.

Voorafgaande aan de interviews zal Jitske Kingma van uitgeverij Elikser een toelichting geven over het uitgeven van familieverhalen. De middag wordt om 13.30 uur geopend door burgemeester de Lange en duurt tot 16.00 uur.

In de pauze en na afloop bestaat de mogelijkheid om de boeken te kopen en na afloop is er de gelegenheid om nog even na te praten. De entreeprijs bedraagt €5,- inclusief een pauze drankje. Een coronapas is vereist. Kaarten zijn te verkrijgen via www.obvw.nl

We raden u aan snel te reserveren, want het aantal plaatsen is beperkt.