dinsdag 30 november 2021

N Nieuws

Film 2040: 'Inspirerend, hoopvol en leerzaam'

Vorige week donderdag was de film ‘2040’ te zien in de bibliotheek in Wassenaar. Nu onze gemeente twee jaar Gemeente4GlobalGoals is en de filmzaal weer gebruikt mag worden, greep de Groene Meent haar kans. De avond was een mooie afsluiting van de Global Goals festiviteiten in ons dorp, en de opmaat naar de nieuwe serie spreekuren in de Groene Kamer in de bibliotheek.

Twee jaar nadat ‘NORMAL is OVER 1.1.’, een film van eenzelfde kaliber, in de bibliotheek in Wassenaar draaide, was ook deze film weer een wake-up call. Dit keer met een hoopvolle boodschap. In de film onderzoekt regisseur Damon Gameau hoe de toekomst er in 2040 uit kan zien als we de beste oplossingen die nu al beschikbaar zijn - om klimaatverandering een halt toe te roepen - zouden omarmen en ze mainstream zouden maken. Gameau heeft daarbij gebruik gemaakt van de informatie uit project Drawdown (te vinden op de website www.drawdown.org) van Paul Hawken en andere wetenschappers. In de film – en in Drawdown - zie je voor de hand liggende en verrassende manieren om de Aarde leefbaar en volhoudbaar te maken.

Een van de vele reacties die er bij de borrel na de film loskwamen was de volgende:
“Ik vond het een hele mooie film. Het laat zien dat er ondanks de klimaatcrisis ook ruimte is voor optimisme en hoop. En dat het een welbewuste keuzemogelijkheid is om aan de slag te gaan met het verduurzamen van onze samenleving’

Wilt u ook zelf aan de slag en bijdragen aan een groene, gezonde Aarde? Wilt u tevens - met de stijgende energieprijzen - uw energierekening in toom houden? Shirley Houtman en Nico Stoffels, beide vrijwilligers van de Groene Meent, trappen op zaterdag 30 oktober af met het eerste duurzame spreekuur in de Groene Kamer. Zij zien u graag, dus loop binnen! Shirley en Nico zijn van 10:00 tot 12:00 aanwezig in de bibliotheek.

Mocht u de film gemist hebben en toch nog willen zien? Dan kunt u zich opgeven via de website van de Groene Meent en kijken we wat we kunnen regelen.