donderdag 02 december 2021

P Politiek

GroenLinks helpt om Wassenaar groener en toekomstbestendig te maken

Op initiatief van de fractie van GroenLinks heeft Wassenaar meegedaan aan het NK Tegelwippen. We hebben gestreden in een derby met Leiderdorp en we hebben van Leiderdorp gewonnen. Landelijk gezien zijn we 36ste geworden! Een mooie start van het steeds groener en toekomstbestendiger maken van Wassenaar. Volgend jaar kunnen we weer mee doen en misschien wel in de top 20 belanden!

Er zijn een aantal grote acties geweest zoals het vervangen van een betegeld pad bij Scouting van Woesik, het project ‘Speelroute Oostdorp’, de geveltuinen bij het van Heeckerenhuis en heel veel particuliere initiatieven. De Groene Meent heeft een grote rol gespeeld in de coördinatie en in de promotie van het NK Tegelwippen en daar bedanken wij ze van harte voor. Ook wethouder Hubert Schokker heeft het project omarmt en daar zijn we heel erg blij mee. Zo gaan dit soort initiatieven meer leven en maken we samen Wassenaar steeds groener!

Want naast dat het een sympathieke actie is, heeft het ook zeker een serieuze ondertoon. Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Er zijn steeds meer hevige regenbuien zoals we de afgelopen tijd gezien hebben en langere periodes van hitte en droogte. Een versteende omgeving geeft problemen zoals hittestress en wateroverlast. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het  regent. Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat een groenere leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid.

Dus als je de kans hebt om tegels te vervangen voor groen, doe dat dan vooral!

Fractie GroenLinks Wassenaar