Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart remiseert en blijft ongeslagen

8 oktober 20212 minute read

Blauw-Zwart blijkt een moeilijk te kloppen tegenstander. Dat ondervond ook Lugdunum, dat na een 1-2 voorsprong genoegen moest nemen met 1 punt: 2-2.

De Lagerberg Verhuisgroep begon fanatiek aan het duel. In de eerste 5 minuten rolde aanval na aanval op het Leidse doel af, maar gescoord werd er nog niet. Na een minuut of 10 ontworstelden de bezoekers zich aan de Blauw-Zwarte druk en probeerden met snelle uitvallen gevaar te stichten, maar de verdediging van de Blauwen gaf vooralsnog geen krimp.

Na een klein half uur kwam de thuisploeg terecht op voorsprong. Uit een voorzet vanaf rechts werd door Bram Smit de bal keurig uit de draai naast de tevergeefs grabbelende handen van doelman Loozen in het doel geschoten.
Lugdunum leek hernieuwde strijdlust uit deze achterstand te putten en in de 41e en 44e minuut wist de ploeg 2 maal te scoren: 1-1 door Bernal en 1-2 door De Haas. De twee doelpunten waren van grote schoonheid. Vanaf grote afstand verdween de bal beide malen als een kanonskogel in de touwen van het Blauw-Zwart doel.

Na de rust bleek dat Dunke Lagerberg geblesseerd in de kleedkamer moest achterblijven. Zijn vervanger was Stefano Timmers.
Blauw-Zwart probeerde de gelijkmaker te forceren, maar moest voortdurend op zij hoede zijn voor de razendsnelle uitvallen van de Leidse gasten.

Na een dik kwartier besloten beide trainers een aantal wisselspelers in te zetten. Aan Blauw-Zwart zijde werden Bastiaan Hendriksen en Gino Raaphorst vervangen door Clemens Westgeest en TGV Bram den Hollander. De laatste had maar 3 minuten nodig om zijn waarde te bewijzen. Een voorzet van Tom van der Marel werd door Bram den H. nauwkeurig voor de voeten van Bram S. gelegd en die had weinig moeite om zijn tweede treffer te laten noteren.

Naarmate het einde van de wedstrijd naderde bleek dat de Lagerberg Verhuisgroep-mannen over de betere conditie beschikten. Lugdunum hapte naar adem en verdedigde met man en macht het gelijkspel, wat uiteindelijk lukte.

Vlak voor het einde moest de prima leidende scheidsrechter De Jong rood geven aan bezoeker Jayden Bergwijn die een keiharde overtreding op Tom van der Marel begin. Een vervelend slot van een verder sportieve wedstrijd, waarin Blauw-Zwart misschien iets meer had verdiend, maar helaas niet kreeg.

Volgende week spelen de Blauwen wederom een thuiswedstrijd, ditmaal tegen TAVV dat thuis met 1-2 van Aarlanderveen verloor en nog geen punten wist te behalen.