donderdag 02 december 2021

E Events

Friday Night Jazz At The Hague Marriott - Vrijdag 8 oktober David Lukács

Op vrijdag 8 oktober 2021 (start 20:30) treedt klarinettist/saxofonist David Lukacs als solist op bij een trio bestaande uit pianist Rob van Bavel, bassist Jos Machteld en drummer Hans Braber. Dit concert is het eerste concert in een nieuwe maandelijkse reeks “Friday Night Jazz”.

Klarinettist en saxofonist David Lukács toerde met The Dutch Swing College Band jarenlang over de hele wereld. Ook speelde hij met internationale sterren als Scott Hamilton, Howard Alden, Dan Barrett, Harry Allen en Joe Cohn. Lukacs trad ook veelvuldig als solist op waar hij enkele keren de Kobe Jazz Award mocht ontvangen. Zijn muzikale “roots” liggen in de traditionele jazz, van New Orleans jazz tot de swing van Benny Goodman en tenorsaxofoon legendes als Lester Young en Coleman Hawkins.

Pianist Rob van Bavel is als pianist geïnspireerd door de muziek van Oscar Peterson, Bill Evans en Keith Jarrett. Na zijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium ontwikkelde hij zich tot een van de beste jazzpianisten van ons land in het swing- en bopidioom. Hij speelde met Ben van den Dungen, Jarmo Hoogendijk, Piet Noordijk, Eric Ineke, Carolyn Breuer, Rik Mol, Tineke Postma en Ad Colen. Hij speelt vaak met zijn eigen trio The Ghost, the King & I.

Hans Braber, drummer, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Berklee School of Music in Boston, waarna hij naar New York verhuisde. Hij was daar als drummer actief en nam les bij o.a. Mel Lewis. Van 1985 tot zijn terugkeer naar Den Haag in1998 woonde en werkte hij in Keulen, als docent verbonden aan de Rheinische Musikschule. Hij speelde o.a. met Monty Alexander, Lalo Schifrin, Benny Bailey, Don Friedman, Larry Coryell, Mike LeDonne en Vincent Herring.
Bassist Jos Machtel koos op het Hilversumse Conservatorium na aanvankelijk trompet definitief voor de contrabas. Sindsdien maakte hij internationaal carrière. Hij speelde en speelt in vele groepen en ensembles, zoals het Brussels Jazz Orchestra, het Rembrandt Frerichs trio/kwartet en het Floriaan Wempe Kwartet. Hij begeleidde onder anderen Maria Schneider, Kenny Werner, Toots Thielemans, Philip Catherine, Benjamin Herman, Joe Lovano en Astrid Seriese.

Friday Night Jazz
De succesvolle reeks concerten die (drummer) Hans Braber onder de titel Friday Night Jazz in Muzee de afgelopen jaren organiseerde moest daar helaas gestaakt worden. Nu vindt een muzikale doorstart plaats in een andere omgeving en met een iets andere opzet. De Stichting Jazz at the Club heeft Hans Braber bereid gevonden om ook nu weer de artistieke regie van een nieuwe reeks concerten op zich te nemen. Hans Braber (drums), Rob van Bavel (piano) en Frans van Geest (bas) vormen dit najaar de min of meer vaste begeleidingsgroep van diverse solisten.

Friday Night Jazz at The Marriott wordt door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met het Podium De Nieuwe Kamer, The Hague Marriott Hotel en de belangenvereniging voor jazz, wereld- en improvisatiemuziek Den Haag (BID) georganiseerd. Op 12 november en 10 december (20:30 – 22.30 uur) vinden de komende concerten plaats. Het The Hague Marriott Hotel is gevestigd aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag. Kaartjes kosten 17,50 euro en kunnen digitaal besteld worden via https://podiumdenieuwekamer.nl/concert-agenda/