zondag 17 oktober 2021

N Nieuws

Zoekactie bij Wassenaarse Slag; vrouw op strand aangetroffen (update)

Gisteravond was door de Reddingsbrigade Wassenaar met diverse KNRM-eenheden uit Scheveningen, Katwijk en Noordwijk een zoekactie op touw gezet in verband met een  aangetroffen tas met kleding op strand bij de Wassenaarse Slag. Er werd zowel op land als op zee naar de vermiste zwemster gezocht. Ook de politie in Wassenaar verleende assistentie bij de zoekactie.  De vermiste vrouw werd uiteindelijk door de politie op het strand ten zuiden van Katwijk aangetroffen. 

Naar aanleiding van de aangetroffen tas op het strand werd door de Gemeenschappelijke meldkamer alarm gemaakt voor de reddingboot en het kust- hulpverleningsvoertuig. Op basis van de informatie werd door de Kustwacht een zoekgebied gemaakt en werden ook station Scheveningen en Noordwijk gealarmeerd. Het zoekgebied werd vervolgens afgezocht door reddingboten van KNRM Katwijk, KNRM Scheveningen, KNRM Noordwijk, Katwijkse Reddingsbrigade en Lifeguard Wassenaar.

Ook op het strand, de strandafgangen en de duinen werd gezocht door de kust- hulpverleningsvoertuigen en diverse eenheden van de politie, Katwijkse Reddingsbrigade en Lifeguard Wassenaar. Na enige tijd zoeken werd door de politie de vermiste zwemster aangetroffen op het strand ten zuiden van Katwijk. Het kust- hulpverleningsvoertuig heeft de zwemster vervolgens vervoerd naar de gereedstaande ambulance. Hier is zij overgedragen aan het ambulancepersoneel.

UPDATE | Volgens de KNRM is de vrouw in fysiek goede gezondheid overgedragen aan het ambulancepersoneel. 

Bron: KNRM