maandag 26 september 2022

E Events

Zomerjazz in het Marriott The Hague op zondag 11 juli a.s.

Op zondagmiddag 11 juli treedt in het Marriott The Hague Hotel het Kwartet Tom van der Zaal op. Het is het eerste concert in een (hopelijk) lange reeks jazzconcerten die mede door de Stichting Jazz at the Club worden georganiseerd. Exclusief voor deze middag zal swingend repertoire uit het American Songbook gepresenteerd worden. Het kwartet bestaat naast saxofonist Tom van der Zaal uit gitarist Vincent Koning, drummer Eric Ineke en bassist Matheus Nicolaiewsky.

Over de musici:

Altsaxofonist, arrangeur, componist en jazzorganisator Tom van der Zaal won in 2006 het prestigieuze Prinses Christina Concours en later (in 2016) de Sena Jazz Award. Hij behaalde zijn masters diploma als één van de hoogste ooit aan het Koninklijk Conservatorium met een 9.5 (+ onderscheiding) na jaren studie bij namen als John Ruocco, Toon Roos en Rolf Delfos. Daarnaast speelde Tom in het verleden op podia en festivals als het North Sea Jazz, Bimhuis Amsterdam en Smalls (NYC) en is hij internationaal actief in landen als Amerika, Rusland. Indonesië en China staan op de planning voor 2022.

In 2019 verscheen zijn album ‘’Introducing Tom van der Zaal - Time Will Tell’’ met de New Yorkse gitarist Peter Bernstein. “Time Will Tell” wordt door verschillende internationale media erkend als een fraai debuut . Enkele quotes:

´´The Dutch altoist’s debut is self-released with a confidence that might make record companies big and small wonder if they;ve missed a trick´´ (Jazz Journal UK)

‘’Introducing Tom van der Zaal - Time Will Tell with the discovery of a new rising star in the
international jazz scene’’ (Rootstime)

‘’One of the most impressive Dutch album releases in recent years’’ (Jazzenzo)

De Haagse gitarist Vincent Koning trad o.a. op met Cees Slinger, Joe Cohn, Piet Noordijk, Benny Bailey, Jarmo Hoogendijk, Scott Hamilton, Deborah Brown en Rob van Kreeveld. Hij is lid van het trio The Ghost the King and I (met Rob van Bavel en Frans van Geest). Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Bassist Matheus Nicolaiewsky wordt beschouwd als een van de beste gaucho- muzikanten van zijn generatie. Hij groeide op in Brazilië, waar hij traditionele muziek (zoals samba) vermengde met elementen uit salsa, latin music en fusion jazz. Hij studeerde later aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij speelde o.a. met Eef Albers, Ben van den Dungen, Floriaan Wempe, Simon Rigter, Martien Oster, Caspar van Wijk en Robert Koemans.

Drummer Eric Ineke is de meest gevraagde jazzdrummer van ons land. Hij is docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en is al meer dan veertig jaar lid van het Rein de Graaff Trio. Ook leidt hij “zijn” Eric Ineke JazzXpress. Hij begeleidde in binnen- en buitenland honderden musici onder wie Pim Jacobs, Rita Reys, Ferdinand Povel, Wim Overgaauw, Piet Noordijk, Rob Agerbeek, Dexter Gordon, George Coleman, Al Cohn, Barry Harris, Johnny Griffin, Shirley Horn, Deborah Brown, Tineke Postma en Doug Webb.
Noot voor de redactie:

Het concert vindt plaats vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur op de A-One locatie van het The Hague Marriott, Johan de Wittlaan 30 in Den Haag.

Tickets ad. 15,00 euro zijn aan de zaal te koop of vooraf te bestellen via onderstaande link:
Ticketlink: https://www.eventbrite.com/e/tickets-tom-van-der-zaal-quartet-live-at-the-marriot-by-jazz-at-the-club-160930761239

Agenda: Op zondag 15 augustus treedt de latinband Nuevo Mantega – met in de gelederen saxofonist Ben van den Dungen – in The Hague Marriott Hotel op. Alle concerten worden gestreamd en zullen via de website www.jazzattheclub.nl te beluisteren zijn