Skip to content
Fotocredit: Groene Meent/Tom de Boer

Groen doen: Groene daken actie Wassenaar verlengd!

28 juni 202155 second read

Inmiddels is de inschrijving voor de collectieve inkoop van groene daken alweer twee en een halve week open. Meerdere mensen hebben zich al aangemeld en kiezen ervoor om Wassenaar een beetje groener te maken. Om nog meer Wassenaarders de gelegenheid te geven zich aan te melden verlengen we de actie met twee weken!

De aanleg van een groen dak houdt in dat het dak voorzien wordt van een sedumlaag, bestaande uit verschillende soorten sedumplanten en de aarde waarin ze wortelen. Deze laag houdt water vast bij regenbuien. De bloemen en planten zorgen voor voedsel voor de insecten, wat goed is voor de biodiversiteit. Ook zorgt een groen dak voor meer koelte op warme zomerdagen, doordat het dak minder opwarmt.

De collectieve actie van groene daken wordt georganiseerd door de Groene Meent en is beschikbaar voor alle Wassenaarders ongeacht het aantal vierkante meters.

Doe ook mee en geniet van de voordelen van een groen dak op je schuur, berging en/of woning! Aanmelden kan nog t/m 15 juli 2021. Hoe dat werkt, lees je via de website van de Groene Meent: https://groenemeent.nl/groene-daken-wassenaar/

Tags

Groene dakenGroene MeentWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top