dinsdag 30 november 2021

N Nieuws

KlimaatGesprekken voor en door Jongeren

Wat als ik een dagje minder vlees eet? Wat zou dat betekenen voor mij? En wat zou dat dan betekenen voor de aarde? Als deze vragen jou bezighouden of als je meer te weten wil komen over het klimaat en jouw impact daarop, is KlimaatGesprekken misschien iets voor jou.

Na twee series KlimaatGesprekken voor volwassenen zijn wij, Franka (18) en Ilse (17), door de Groene Meent uitgenodigd om ook een traject voor jongeren te helpen organiseren. Komende september zal een serie starten van zes workshops speciaal voor jongeren (van ongeveer 16 tot 23 jaar). Deze workshops worden geleid door twee gespreksleiders. Zij hebben als doel om het gesprek over het klimaat te voeren, om zo jongeren in Wassenaar en omstreken aan het denken te zetten over hun keuzes en de impact daarvan op het klimaat.

De workshopreeks begint met een gesprek over “Ik en klimaat”. In deze eerste workshop gaan we het in een groep van maximaal 8 jongeren hebben over wie we zijn, wat we doen, en wat we willen bereiken. Daarop volgen workshops over voedsel en water, consumeren, reizen en wonen. Tot slot is er een workshop over hoe we het gesprek over het klimaat met anderen aan kunnen gaan. In de gesprekken komen situaties en dilemma’s aan bod waarmee we geconfronteerd worden en hoe we persoonlijke en passende keuzes kunnen maken.

We hebben goede hoop dat de workshops offline plaats kunnen vinden. We hebben heel veel zin in deze nieuwe serie en kijken er naar uit veel nieuwe gezichten te zien. De workshops beginnen de eerste week van september op woensdag van 19:00-21:00 uur.

Houd Wassenaarders.nl en de website van de Groene Meent in de gaten, we laten ook op instagram (@groenemeent) weten wanneer de inschrijving geopend is. Je mag ook alvast laten weten dat je interesse hebt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. dan geven we een seintje als de inschrijving start.

Tot kijk! Franka & Ilse