dinsdag 30 november 2021

P Politiek

Zon, Strand en Minecraft

Op de meest zonnige vrijdagmiddag van de afgelopen maanden mochten raadslid Brenda Hagen en voorzitster van DITdus! Rebecca Talbot, achter de schermen kijken bij de leerlingen van de Herenwegschool. Zij zijn bezig met een project die alle verbeelding te boven gaat!

We werden ontvangen door de directeur en we kwamen al wat probleempjes tegen. Rebecca had in plaats van haar rolstoel haar rollator meegenomen om te kunnen lopen, maar groep 7 zit boven in het gebouw en traplopen is niet een goed idee voor.
Onderling werd er gesproken en meester Vincent had een prima oplossing: we gaan gewoon in de lerarenkamer zitten, want het zijn laptops en de leerlingen kunnen ook daar prima werken.
En dat klopte!

Ze maken in een computerprogramma een ontwerp van het strand en de omgeving. Meester Vincent hielp ons door een aantal leerlingen te vragen of zij ons wilden helpen om de digitale omgeving te ontdekken en gelukkig wilden zij ons een digitale rondleiding geven. We mochten het ook zelf proberen, maar binnen een minuut was Brenda al de digitale lucht in gelopen, in de duinen verdwaald en moest ze gered worden door haar helpster die gelukkig ook verder aan de knoppen wilde werken. Wat Brenda niet verteld had was dat zij haar bril niet op had en geen contactlens in, dus daarom zelfs in een digitale omgeving kan verdwalen.
Maar dat niet alleen, er is een Vlogteam, een bouwteam en nog een aantal andere teams die samen een strandbeleving bouwen in een digitale omgeving. En ze zijn bezig met een presentatie over hoe ze allemaal aan informatie gekomen zijn, met wie ze gesproken hebben, wat hun stappen waren en wat zij nog meer kunnen vertellen.

We kregen ook grote vellen te zien waarop stond met wie de leerlingen allemaal gesproken hadden en wat zij dan belangrijk vonden. Het was voor ons politiek gezien ontzettend mooi om te lezen dat de strandondernemers dus heel erg bewust waren van inclusie en toegankelijkheid voor jong en oud en de kinderen dit weer verwerkt hadden in de omgeving. We zagen dat er ook gedacht werd aan de natuur aan duurzame energieoplossingen en eigenlijk kun je het niet zo gek bedenken of er was aan gedacht! Er waren door de leerlingen digitaal bloemen gemaakt, verlichtingspunten en zonnepanelen op de overdekte gehandicapten vervoersmiddelenplek gemaakt!

En er is zo veel meer bedacht en ontworpen, maar daar ga ik lekker niets over verklappen! Maar ik weet zeker dat mijn collega raadsleden, de burgemeester en de wethouders hun ogen zullen uitkijken en net zo onder de indruk zijn als Rebecca en ik.

Waar wij het unaniem als DITdus! over eens zijn, is dat wij het speelpark op het strand het allerleukste vinden en daarmee Wassenaar een echt familiestrand wordt!
Wij willen alle leerlingen die het minecraftproject mogelijk maken bedanken en onze grootste complimenten geven! We hebben genoten en geleerd!

Op naar het familiestrand van de toekomst!

Brenda Hagen en Rebecca Talbot
Diversiteit, Inclusie en Toegankelijkheid dus!
DITdus!

DITdus Minecraft