maandag 06 december 2021

K Kunst & cultuur

Vrijzinnigen NPB Wassenaar presenteren Bezinningssamenkomst met Roeland Lelieveld over bomen in Afrika

“Onze spreker op zondag 20 juni is: Roeland Lelieveld, die ons allemaal veel heeft te zeggen, in medemenselijkheid, bescheidenheid, en in zijn unieke zorg voor onze planeet en dat in een ver, ver land” vertelt Rietje Knaap, één van de organisatoren van deze bezinningssamenkomst. De bezinningssamenkomst is een speciale zondagochtend in het kerkgebouw van de Vrijzinnigen NPB Wassenaar.

Deze bezinningssamenkomst wordt verder op een passende wijze muzikaal omlijst met enkele ‘bomenliederen’ die gezongen worden door Eline Fockema Andreae, met pianobegeleiding van Koosje de Neef.

Aanmelding
Omdat het aantal plaatsen in de kerk beperkt is, is er ook een mogelijkheid om deel te nemen via zoom. Zowel voor het bezoek aan de kerk als voor de deelname via Zoom kunt u zich aanmelden via de website Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wilt u aangeven of u naar de kerk komt of een zoomlink wilt ontvangen.

Wie is Roeland Lelieveld?
In 2005 ging de 19-jarige Roeland Lelieveld stage lopen in Kenya en zag daar de landdegradatie en de verwoestijning. Het enige wat dit tegen kon gaan was het planten van bomen. Op dat moment besloot hij dat hij dit ging doen. Hij zette zijn eigen spaargeld in om dit visioen werkelijkheid te laten worden.
In 2010 was het zo ver: samen met zijn Kenyaanse stagevriend Daniël Muvali startte hij Africa Wood Grow (AWG). AWG is dé sociale herbebossingsorganisatie die samen met de lokale bevolking werkt aan een geborgde, gezonde en groeiende vergroeningsbeweging in de droge tropen.
Naast het direct lokaal vergroenen zet AGW zich in voor bescherming van de natuur, van biodiversiteit en permanent landherstel. Dit wordt ondersteund door onderzoek, educatie en maatschappelijke actie.

Lelieveld NPB

Wat is Africa Wood Grow?
Na ruim 10 jaar succesvolle herbebossing werpt zijn project letterlijk vruchten af. Tijdens deze presentatie deelt Roeland zijn kennis en ervaringen over het herbebossen in de droge tropen. Daarnaast neemt hij u graag mee in zijn toekomstvisie: ‘Bomen planten en land herstellen in de droge tropen. Dat moet je gewoon doen!’

Roeland verdient geen salaris aan zijn werk voor AWG en dat wil hij ook niet. ‘Ik zorg voor een stabiele thuisbasis in Nederland waardoor ik niet financieel afhankelijk ben van het werk van Africa Wood Grow.’ Al jaren werkt hij in Nederland: eerst als hovenier, daarna als werkvoorbereider en als toezichthouder bij de Gemeente Den Haag. Tegenwoordig is hij werkzaam als Adviseur Duurzaamheid.

En verder
Luister of bezoek onze kerkdiensten
Zondag 13 juni – kerkdienst met ds Nicoline Swen
Zondag 27 juni - kerkdienst met ds Joost Röselaers
Aanvang 10.30 uur

Wil je erbij zijn? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Of luister live mee via vrijzinniginwassenaar.nl

Vrijzinnigen NPB Wassenaar – Lange Kerkdam 46 Wassenaar