woensdag 04 augustus 2021

N Nieuws

Samen houden we Wassenaar schoon

De Bermbrigade Wassenaar bestaat uit een aantal enthousiaste vrijwilligers die met elkaar op zaterdagochtenden Wassenaar proberen schoon te houden door het verzamelen van zwerfvuil. In de afgelopen maanden hebben wij al een voetbalveld aan zwerfvuil bijeen gebracht, en het einde is nog niet in zicht.

Integendeel, we ervaren dat er gebieden zijn waar we letterlijk het niet bij kunnen benen om de boel opgeruimd te krijgen, en daarom vragen wij uw medewerking. Want alleen samen kunnen we hopelijk ons doel bereiken! Het is zo jammer om te zien dat mensen achteloos hun sigarettenpeuken, blikjes energiedrank, mondkapjes e.d. op de grond gooien. In het centrum en bij de Sporthal hebben we in twee uur tijd 2488 sigarettenpeuken opgeraapt. Wij willen niet als ‘agenten’ optreden om dit gedrag te corrigeren maar hopelijk lukt het ons, door extra aandacht aan het thema zwerfvuil te besteden, tot een beter resultaat te komen.

Want een schone straat oogt aantrekkelijker dan eentje waar zwerfvuil duidelijk zichtbaar is. Tja, het zou allemaal niet nodig moeten zijn, ons initiatief en onze vraag om uw medewerking, maar helaas vertellen de feiten ons anders!

Alvast bedankt voor uw aandacht en medewerking aan ons project,

Bermbrigade Wassenaar