dinsdag 11 mei 2021

N Nieuws

Wassenaarse gooit met haar plantaardige food startup hoge ogen bij Dragons Den

De oprichters van Plant B zijn niet blij met de koers die nu wordt gevaren op voedselvlak. De wereld, inclusief wijzelf, zou veel beter af zijn als we vaker plantaardig eten. We krijgen met de opmars van vegan alternatieve als het ware een tweede kans aangereikt. Met deze motivatie en de belofte om plantaardig eten makkelijk en lekker te maken beproefde ze hun geluk bij het razend populaire tv programma Dragon’s Den.

Een vliegende start door succes bij Dragons Den

We deden vooral mee voor wat extra naamsbekendheid. Aldus Maarten Gomes, een van de drie co-founders. Maar dat de hele voorraad er in één avond doorheen zou gaan én er een investeringsaanbod op tafel zou liggen hadden ze geen van drie verwacht. Tijdens de uitzending waren de investeerders Michel Perridon, Nikkie Plessen, Pieter Schoen, Won Yip en Shawn Harris er snel over uit. Ongekend dat plantaardige kant-en-klaar maaltijden zo lekker kunnen zijn. Shawn Harris aka de
avocadokoningin bood ter plekke € 300.000,- voor 25% van de onderneming.

Oplossing op een dienblad
Ervaring leert dat het moeilijk is om een gezonde en duurzame levensstijl vol te houden. De sleutel zit hem in gemak en smaak. En dit is dan ook het uitgangspunt en bestaansrecht van Plant B, een startup in bevroren, plantaardige, kant-en-klaar maaltijden.

De ambities van de kakelverse startup liegen er niet om. Joost Esser, co-founder Plant B:
“We zijn op zoek naar groeikapitaal zodat we dit jaar 10.000 vaste klanten kunnen werven en helpen om met minimale inspanning hun levensstijl ambities te realiseren. Het is onze ambitie om binnen drie jaar de belangrijkste Europese markten (Benelux, Duitsland en Denemarken) veroverd hebben.”

Deze drie food pioniers gaan lekker plantaardig eten nog makkelijker maken

Meet Myrthe van der Vlis (midden), Wassenaarse. Myrthe is co-founder met focus op product en keuken.

Founders PlantB02

1. Wat is je grootste passie?
Mensen verbinden, en dan natuurlijk het liefst met eten. Eten is zo universeel en maakt een instant connectie mogelijk. Maar bakken, chocola, dansen en heel hard lachen zijn minimaal even fantastisch.

2. Waarom en wanneer ben je zelf plantaardige gaan eten?
Het begon toen ik Antropologie ging studeren en hiervoor kritischer naar de samenleving en mezelf leerde kijken. Antropologie gaat uit van het goede in de mens en plantaardig eten sluit daar wat mij betreft op aan. We willen uiteindelijk allemaal het liefst goed doen, daarom geloof ik ook zo in dit
concept.

3. Welke hobbels heb je gepasseerd en wat is je grootste tip?
Het laten staan van kaas blijft voor mij een uitdaging. Dit eet dan ook af en toe als ik hier heel veel behoefte aan heb. Ik heb geprobeerd het helemaal niet meer te eten, maar na 3 weken begon ik zelfs over kaas te dromen en kon ik aan niks anders meer denken. Mijn tip is dan ook, begin met het vervangen van de, voor jou, makkelijkste dingen. Ik weet bijvoorbeeld niet meer beter dan kokosyoghurt, havermelk en vegan mayo. Zodra dit eenmaal een gewoonte is kan je telkens iets
toevoegen. Maar sta jezelf ook toe om een keer uit de band te schieten als je daar behoefte aan hebt.

Belangrijker om het leuk te houden dan te streng zijn voor jezelf en het hierdoor op te geven. Dit heb ik bij veel vrienden zien gebeuren.

4. Wat is je favoriete gerecht?
Heb ik niet, maar ik heb wel een grote voorliefde voor de Aziatische en Mexicaanse keuken. Verse friet met, liefst met schil, kan je me overigens ook gewoon voor wakker maken. En natuurlijk chocola, had ik mijn liefde voor chocola al benoemd?

Boiler
Plant B is ontstaan uit het geloof dat gemak de grote versneller is in de transformatie naar een gezonde en duurzame samenleving. Onze bevroren plantaardige kant-en-klaar maaltijd zijn het juiste ingrediënt om consumenten te helpen met minimale inspanning hun levensstijl ambities te realiseren.

We hebben 12 maaltijden en elke maand komen er 2 bij. Bestellen kan via www.plantb.nl en het wordt binnen 3 werkdagen thuisgebracht. We sourcen onze ingrediënten zo lokaal mogelijk. Alle maaltijden worden door een eigen team van koks klaargemaakt en meteen ingevroren, zodat zoveel mogelijk
voedingsstoffen bewaard blijven. De maaltijden worden uiteindelijk ook bevroren bij de klant aan de deur afgeleverd. Dit zorgt voor het belangrijkste voordeel: ‘het gemak van altijd een gezonde plantaardige maaltijd in je vriezer’.