maandag 18 oktober 2021

A Algemeen

Het jongerenwerk en de lockdown

Afgelopen week heeft het jongerenwerk 5 dagen achter elkaar een poll gehouden onder jongeren op ons Instagram kanaal over het thema #Noshank. Hierin konden jongeren anoniem aangeven wat zij al weten over messengebruik, wat zij hiervan vinden en of zij er mee te maken hebben gehad. Uitkomsten van deze poll worden later bekend gemaakt.

Deze zijn dan ook terug te vinden op de website van onze stichting; https://ikbenervoorjou.nu/wassenaar/noshank/ en op onze sociale media Instagram: Jongerenwerk_wassenaar (zie QR-code onderaan dit artikel). 

We willen vanuit het jongerenwerk graag ook een aantal tips meegeven om de lockdown nog verder door te komen. Deze zijn toepasbaar voor zowel jongeren als volwassen:
- Hou een dag structuur aan. Probeer op dezelfde tijd op te staan, je dag in te plannen en weer naar bed te gaan.
- Eet gezond, zorg voor voldoende beweging. Dit helpt om je zowel fysiek als mentaal goed te voelen.
- Probeer niet te veel met het nieuws bezig te zijn, kies bijvoorbeeld 2 momenten per dag dat je hier mee bezig wilt zijn en laat het hierbij, om zo niet te veel bezig te zijn met Corona.
- Probeer per dag drie positieve dingen van de dag te belichten om daar de dag mee af te sluiten.
- Ga op zoek naar nieuwe activiteiten, hobby’s waar je voorheen geen tijd voor had. Ga aan de slag met dingen die je blij maken.
- Blijf in contact met anderen. Stuur iedere dag een vriend/familielid een berichtje of ga videobellen met ze om toch in contact met elkaar te blijven.
- Als je het moeilijk hebt en je eenzaam voelt, praat erover zeker in deze tijd zul je nog beter begrepen worden.

Kun je wel wat ondersteuning gebruiken bij bijvoorbeeld het indelen van de je dag, op zoek gaan naar nieuwe hobby’s. Dan kun je ook contact op nemen met het jongerenwerk om je hierin te begeleiden. Het team bestaande uit 4 jongerenwerkers gaat graag aan de slag met jouw vragen.

Meer weten? Wil je meer weten over wat het jongerenwerk voor jou(w kind) kan betekenen? Neem dan contact op via 0182-640694 of bezoek onze website: https://ikbenervoorjou.nu/wassenaar

QRcodeinstagramjongerenwerk