dinsdag 19 oktober 2021

N Nieuws

Verdere daling aantal coronabesmettingen in Wassenaar

De persconferentie van vanavond lijkt ons goed nieuws te brengen. De meeste contactberoepen zijn binnenkort weer toegestaan, dus dat is goed nieuws voor de kappers in Wassenaar maar ook voor pedicures, schoonheidsspecialisten, rij-instructeurs en masseurs. Voor jongeren en jongvolwassenen (t/m 27 jaar) worden teamsporten weer toegestaan. Ook het bezoeken van niet-essentiële winkels op afspraak is binnenkort een mogelijkheid. Dat meldt de NOS vanmiddag. 

Wat is de stand van zaken in Wassenaar?

In Wassenaar zet de daling ten aanzien van het aantal coronabesmettingen verder door sinds onze vorige update van 2 februari jl. De teller staat, op basis van de cijfers per vandaag 23 februari, op 1325 bevestigde besmettingen. Op 2 februari ging het nog om 1256 bevestigde besmettingen. Dat betekent een toename van 'slechts' 69 bevestigde besmettingen in drie weken tijd. Tijdens onze vorige update ging het nog om een toename van 119 besmettingen in ongeveer hetzelfde tijdsbestek. 

Ten aanzien van de toename van het aantal bevestigde besmettingen per dag laat de periode tussen 2 en 23 februari een redelijk stabiel beeld zien. Af en toe is er een uitschieter van zeven of acht besmettingen per dag maar meestal komt dit getal niet boven de zes besmettingen uit. 

Het aantal overledenen als gevolg van het coronavirus staat nu op 29, één meer dan op 2 februari maar uiteraard nog steeds één teveel...Het aantal Wassenaarders dat is opgenomen (geweest) in het ziekenhuis bedraagt nu 46 (per 23 februari), vier opnames meer dan op 2 februari het geval was.