zaterdag 19 juni 2021

N Nieuws

Frisia Makelaars: Haagse woningzoekers grijpen hun kans

2020 gaat de boeken in als een jaar met een zeer hoge verkoopdynamiek. In de agglomeratie Den Haag wisselden dit jaar ruim 12 duizend woningen van eigenaar. In de voorgaande twee jaar bleven de verkopen rond de 11 duizend steken.

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q4 2020 van Frisia Makelaars (partner in Dynamis).

Verkopen zetten door tijdens de coronacrisis
Ook in de regio’s Delft en Westland en Leiden en Bollenstreek lag het aantal verkopen dit jaar circa een achtste hoger dan in 2019. Hieruit blijkt dat woningzoekers zich niet hebben laten afschrikken door de coronacrisis. Door de aanhoudende hoge verkoopdynamiek is het aanbod in de regio’s alweer lager dan voor de coronacrisis.

1 op de 8 kopers is een belegger
Ook in 2020 namen beleggers een aanzienlijk deel van de verkopen voor hun rekening. In de gemeente Den Haag was bij 13% van de verkopen een belegger de koper, dit is een lichte toename ten opzichte van het aandeel van 12% in 2019. De toename is vooral aan het eind van het jaar tot stand gekomen, doordat beleggers voorsorteerden op de toename van de overdrachtsbelasting.