Skip to content
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Wassenaarse cultuurhistorie digitaal bereikbaar

16 december 20202 minute read

Wethouder Kees Wassenaar heeft met een symbolische druk op de knop van de gemeentelijke website de Cultuurhistorische Waardekaart onthuld. Hiermee zijn alle historisch waardevolle bebouwingen en landschappen van Wassenaar voor iedereen toegankelijk.

Betekenis voor professionals
De cultuurhistorische waardekaart laat zien welke cultuurhistorische betekenis het betreffende object heeft. Dat is niet alleen leuk voor geïnteresseerden, maar bovendien ook erg praktisch voor diverse professionals. Notarissen en makelaars kunnen nu precies zien wat de geschiedenis van het pand of perceel is. Zo krijgen zij sneller inzicht in de waarde en betekenis ervan. Ook voor huiseigenaren is dit nuttige informatie, bijvoorbeeld bij aanpassingen aan hun monument of beeldbepalend pand.

Klaar voor de toekomst
De gemeente is verplicht om een erfgoedregister bij te houden. Met deze digitale waardekaart wordt het erfgoedregister interactief toegankelijk, wat aansluit bij de doelstellingen uit de komende Omgevingswet.

Wethouder Kees Wassenaar (Cultureel Erfgoed) is bijzonder te spreken over de Cultuurhistorische Waardekaart: “Hiermee geven we inzicht in de pracht van Wassenaar en laten we op een moderne manier zien hoe de geschiedenis ons dorp heeft gevormd. Tegelijkertijd is dit actuele informatievoorziening die je van een gemeente anno nu mag verwachten. Iedereen die interesse of belang hierbij heeft, kan nu gemakkelijk inzien wat de betekenis, geschiedenis en waarde is van een onroerende zaak of landschappelijke aanleg.”

De waardekaart kunt u vinden op www.wassenaar.nl/cultuur-historische-waardekaart.

Tags

Cultuurhistorische waardekaartGemeenteWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top