Fotocredit: Marjanne van der Velde

Mix 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging pakt 3 punten in een bijzondere overwinning

18 oktober 20203 minute read

Ja een bijzondere overwinning. Want het lukte de mix 1 van WVV in de 8 gespeelde wedstrijden in eerdere seizoenen tegen Merenwijk mix 1 slechts éénmaal om een gelijkspel te behalen, de overige werden verloren. Maar vorige week, nog wel in de eerste wedstrijd van het seizoen, waren de WVV-ers super gemotiveerd op een sportieve revanche. En ja hoor het lukte en ook nog in de uitwedstrijd. Winst met 1-3.

Set 1 begon aan de kant van WVV nogal stroef. Met 2 vervangers in het team betekende het wennen. Wennen aan elkaar, aan de Leidse sporthal, aan de manier van spelen en natuurlijk ook, na ruim een half jaar van stilstand, wennen aan de bal. De, om elkaar op te peppen, normaal zo enthousiast schreeuwende spelers van WVV moesten zich vanwege de Corona regels nu inhouden. Na een 6-0 voorsprong voor Merenwijk, wist WVV zich terug te knokken naar 11-10.

Vervolgens ging het tot 20-20 gelijk op. Doordat de aanval op dat moment goed ging lopen wist WVV de set te winnen met 22-25. Set 2 begon voor WVV een stuk veelbelovender. Zij kwamen al snel op een comfortabele voorsprong en belangrijker, hielden die tot de einde vast wat een setwinst met 16-25 opleverden. Spanning was er volop in set 3 met veel lange rally’s en harde smashes over en weer. Merenwijk liet weer zien waartoe zij instaat zijn. Hoe WVV ook hun best deed het was in deze set onvoldoende. Merenwijk pakte, zij het nipt, maar wel met 25-23 de setwinst.

Dan set 4. Winst of gelijkspel!! Ondanks dat WVV het belang van de set inzag begonnen ze behoorlijk slapjes. Tussenstand van 13-11. Plots toch weer 13-16. WVV kreeg weer vat op het spel en begint verder uit te lopen. Door een aantal lange rally’s krijgt de wedstrijd de spanning en vermakelijkheid die het verdiend. Merenwijk vraagt bij 16-22 in paniek nog snel een time out aan. Het mocht niet baten. WVV op dat moment duidelijk in de ‘winning moed’ zette ook deze set op hun naam. Setwinst met 16-25. Een welverdiende 1-3 winst voor de hele wedstrijd. Super, de spiraal van het verleden is recht gezet!

De geplande wedstrijd op vrijdagavond d.d. 16-10-2020 tussen WVV mix 2 en Gemini mix 2 gaat helaas, vanwege de nieuwe Corona maatregelen, niet door. Nu voor de komende weken de teamsport 18+ weer is stilgelegd zitten de volleyballers noodgedwongen thuis.

Kom ook volleyballen bij WVV. Nieuwe leden mogen de eerste vier achtereenvolgende trainingen geheel vrijblijvend meetrainen en wij rekenen geen inschrijfgeld. Zo kan je op een eenvoudige en goedkope manier zien of volleybal wat voor jou is. Dus kom, zodra dat in verband met Corona perikelen weer mag, woensdagavond naar de sporthal en doe gelijk mee. We beginnen om 20:15 uur. Bel voor nadere info met onze secretaris Jeanne Taal, tel. 06 – 24848258, raadpleeg www.wvv-wassenaar.nl of kijk op Facebook danwel Instagram.