Blauw-Zwart krijgt loon naar werken

9 oktober 20202 minute read

Een wedstrijd zonder toeschouwers is ook bij de amateurs een sfeerloos geheel. Daarbij ook nog eens 2x 45 minuten druilerige regen, de tribune enkel bezet door de voorzitter van Blauw-Zwart, die algeheel toezicht uitoefende, een rapporteur voor de leidsman, de wisselspelers van beide elftallen en een sport-en fotojournalist, die volgens de richtlijnen van de KNVB persaccreditatie had verkregen van de thuisspelende vereniging. Dit in ogenschouw genomen gaf aan de hoofdrolspelers weinig inspiratie om een gehele wedstrijd te vlammen.

Dunke Lagerberg startte op de bank vanwege enige ziektedagen afgelopen week. De eerste 45 minuten was een zoutloze strijd met geen dan wel nauwelijks aan beide zijden enige hoogtepunten. Kleine kansen waarbij de ballen naast of over het doel vlogen. Een buitenspel doelpunt in de 20e minuut van Bastiaan Hendriksen na een vrije trap. Zo ook scoorde Oegstgeest- spits, Daan van Moorsel, met een fraaie zweefduik, met het hoofd. Op appel van de assistent-scheidsrechter werd ook dit doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd. Bastiaan Hendriksen had vlak voor rust de pech dat zijn inzet tegen een tegenstander aankwam inplaats dat de bal de lijn van het doel passeerde. In de 42e minuut moest Mats de Koning zich met een blessure laten vervangen door Dunke Lagerberg.

De eerste vijf minuten in de 2e helft gaf al meer vuurwerk dan de gehele eerste helft. Een inzet van Lagerberg ging in de 46e minuut rakelings naast en vervolgens zag Bram Smit een kopbal overgaan. De Blauwen hadden in de rust duidelijk de neuzen gericht, aangevoerd door Wilmar van der Ham die met zijn grandioze actieradius de tegenstanders op het middenveld constant de baas was. Voorin was het het loop- en stoorwerk van de vooruitgeschoven spits Bram Smit, die samen met de goed aan de bal spelende Kim Theil, de opbouw van Oegstgeest verstoorde. Uiteindelijk was het Kim Theil die zijn teamgenoten loon naar werken gaf en Blauw-Zwart na een aanspeelbal van Dunke Lagerberg in de 54e minuut op een verdiende 1-0 voorsprong bracht. Na de 65e minuut, nadat Mike van Zonneveld de Lagerberg Verhuisgroep brigade met twee voortreffelijke reddingen op voorsprong hield, hadden de Blauwen de wedstrijd onder controle. Jammer was dat nog enige mooie uitgespeelde kansen onbenut bleven.

De 1-0 overwinning werd met tomeloze inzet binnengehaald en zo spelen de mannen van trainer Jos van der Helm nu in de top van de 3e klasse mee. Een plek waar dit talentvolle team ook thuis hoort.