dinsdag 29 november 2022

A Algemeen

Column jongerenwerk: Drugsvoorlichting in de Herfstvakantie

In de herfstvakantie zal het jongerenwerk in samenwerking met Indigo een laagdrempelige drugsvoorlichting aanbieden op het Burghtplein. Bij slecht weer zullen de jongerenwerkers en medewerker van Indigo in de muziekkoepel staan. Indigo heeft diverse voorlichtingsmaterialen mee en er zal op een laagdrempelige manier verteld worden over de gevolgen van het nuttige van drugs maar ook zal er aandacht besteed worden over de gevaren van het gebruiken van lachgas. Het jongerenwerk zal o.a. een quiz afnemen over de kennis over drugs. Jongeren krijgen voor deelname een kleine attentie. Informatie en drugskoffer zal beschikbaar gesteld worden door Drugscompas.

De drugsvoorlichting is op dinsdag 20 oktober tussen 13;00 en 16:00 uur op het Burghtplein en is bedoeld voor jongeren. Jongeren zullen we informeren over deze voorlichting via onze sociale media Bendr.wassenaar op Instagram. Ook zullen we scholen hierover inlichten. Andere geïnteresseerde zijn uiteraard ook welkom.

Meidenwerk
Afgelopen week hebben jongerenwerker Simone Stap en Manon de Bruijn een bezoek gebracht aan groep 8 van de Jan Baptist school en de St Jozef school. In de klas vertelde de jongerenwerkers wat er zoal te doen is bij het meidenwerk en een stukje over het jongerenwerk in het algemeen. Dat er tijdens het meidenwerk naast het creatief bezig zijn met andere meiden ook gesproken wordt over thema’s zoals sociale media, pesten, vriendschap en andere onderwerpen die er spelen onder de jongeren. De jongerenwerkers hadden een aantal voorbeelden meegenomen wat we zoal gemaakt hadden de afgelopen periode. Ook gaven de jongerenwerkers aan dat de meiden zelf ook met ideeën mogen komen om de meidenavond vorm te geven.

Een voorbeeld van een thema avond is door bijvoorbeeld over de streep methode te gebruiken we diverse onderwerpen aankaarten en kijken wat meiden hier al over weten. Op deze manier proberen we de meiden een stukje bewustwording mee te geven over diverse onderwerpen.
Na ons bezoek op de scholen kwamen er op 8 oktober 10 nieuwe meiden af op de meidenavond. Na een kennismaking met elkaar zijn we aan de slag gegaan met droomvangers maken en hebben we ondertussen de meiden beter leren kennen door te vragen naar de connecties met elkaar, naar hun hobby’s en hun familie. Het was een gezellige drukke avond. We hopen zeker dat de meiden de volgende meidenavond weer komen. Aan het enthousiasme van de meiden heeft het niet gelegen.

De jongerenwerkers houden op de avond ook aan de corona richtlijnen door het dragen van een mondkapje en het laten desinfecteren van de handen bij binnenkomst van iedereen. Alles wordt van te voren ook goed schoongemaakt en jongerenwerkers houden afstand van de meiden. Op deze manier hoopt het jongerenwerk toch de meidenavonden door te kunnen laten gaan in deze tijd.

Meer weten?
Wil je meer weten over wat het jongerenwerk voor jou(w kind) kan betekenen? Neem dan contact op via 0182-640694 of bezoek onze website: https://www.bendrvoorjou.nl/wassenaar

Een site met o.a. nieuws, achtergronden, meningen, ideeën voor, door en over Wassenaarders