dinsdag 30 november 2021

N Nieuws

“Wassenaarse Helden 2020”

Alles gaat anders dit jaar….. en dat geldt ook voor de Vrijwilligersprijs 2020! Als gevolg van de Corona beperkingen is in het voorjaar besloten dat er dit jaar geen Vrijwilligersdagen zijn en de prijs “Vrijwilliger van het Jaar” niet wordt uitgereikt.

De Vrijwilligerscentrale Wassenaar (VCW) heeft in plaats daarvan gekozen voor de “Wassenaarse Heldenprijzen 2020” voor groepen vrijwilligers of personen die in deze Coronatijd het verschil maken. De onafhankelijke jury, bestaande uit Jan Kees Fokkens (voorzitter), Marc van Dijk, Jolanda van Zijll Langhout, Mirjam Francken, Bryan Hakkeling en Jolande de la Rambelje, hebben 20 inzendingen mogen ontvangen. Een aantal personen en initiatieven zijn zelfs meer dan één keer genomineerd. Altijd een moeilijke keuze, maar uit alle nominaties zijn door de jury vijf winnaars gekozen.

De afgelopen weken zijn alle genomineerden die niet tot de 5 winnaars behoren bezocht en in het zonnetje gezet door de jury. Daarover is vanaf eind november meer te lezen op Wassenaarders.nl.

De feestelijk uitreiking in de Paauw, in aanwezigheid van burgemeester Leendert de Lange, stond gepland voor donderdag 8 oktober. We hebben echter, i.v.m. de toename van het aantal coronabesmettingen en de daarop genomen overheidsmaatregelen per 29 september, moeten besluiten om de uitreiking uit te stellen.

Maar van uitstel komt, wat ons betreft, zeker geen afstel. We hebben, in overleg met de gemeente, de uitreiking verschoven naar maandag 7 december tijdens de Nationale Vrijwilligersdag. Volgens ons een uitstekende moment om onze “Wassenaarse Helden 2020” extra in het zonnetje te zetten!