donderdag 11 augustus 2022

N Nieuws

Jongerenwerk Wassenaar: Pauzevoorlichtingen middelbare scholen

De komende weken start het jongerenwerk weer met de pauze voorlichtingen op de middelbare scholen. Het thema Pesten word komende week behandeld naar aanleiding van de Week van het Pesten. Het jongerenwerk zal met een informatie tafel te vinden zijn in de aula van de scholen. Met een microfoon zullen de jongerenwerkers benoemen welk thema er behandeld wordt. Jongeren kunnen een prijs winnen voor het meedoen aan de prijsvraag en de rebus.

De vraag die ze hiervoor moeten beantwoorden is: Hoe kunnen we met z’n alle voorkomen dat er gepest wordt. De leerling die het meest inspirerende antwoord geeft krijgt hiervoor een prijs. Ook worden er stellingen over pesten aan de leerlingen voorgelegd. Via deze weg probeert het jongerenwerk op een laagdrempelige manier het onderwerp Pesten onder de aandacht te brengen. Voor het mee doen aan de prijsvraag of stellingen krijgen de jongeren een polsbandje met daarop Stop pesten nu.

Boost Your Energy
Op 15 oktober zal het jongerenwerk in samenwerking met Project bureau GAAF diverse workshops aanbieden op het Rijnlands Lyceum. Boost Your Energy wordt al verschillende jaren aangeboden voor leerlingen van 4 Vwo en 4 Havo. Binnen één inspirerende dag verbindt Boost Your Energy scholieren met elkaar én met zichzelf. Met workshops, energizers, tips en optimistische verhalen worden zij uitgedaagd om hun drive en wereldbeeld te updaten en deze te delen met anderen. Er komen ook inspiratie sprekers, dit zijn jonge ervaringsdeskundigen met een inspirerend verhaal.

Meedoen met Stoptober
Het jongerenwerk wil ook graag Stoptober aan de orde brengen. Voor alle jongeren die graag willen stoppen met roken en een motivatie nodig hebben om te stoppen. Stoptober is het uitgewezen moment om te stoppen samen met nog vele andere. Durf jij de uitdaging ook aan? Geef je op bij https://stoptober.nl/
Heb je een stok achter de deur nodig, kijk dan eens op deze website. Door het samen te doen is het de afgelopen jaren al meer dan 300,00 mensen gelukt om te stoppen. Via de site van Stoptober kun je ook een app downloaden. Die geeft je onder andere tips, je kunt badges verdienen, het berekend wat je al hebt bespaart en je kunt er om hulp vragen bij bijvoorbeeld andere die mee doen in de community.

Al met al een goede reden om samen met vele andere jongeren Stoptober aan te grijpen om ook te stoppen met roken. Het jongerenwerk hoopt dan ook dat er ook jongeren geïnspireerd worden om deze keuze te maken. Ook op sociale media zullen we aandacht besteden aan o.a. Stoptober. Volg ons via Instagram op Bendr.wassenaar. Momenteel zijn we bezig met een campagne Back to school. Halverwege oktober start de campagne op Instagram over sociale media.

Meer weten?
Wil je meer weten over wat het jongerenwerk voor jou(w kind) kan betekenen? Neem dan contact op via 0182-640694 of bezoek onze website: https://www.bendrvoorjou.nl/wassenaar