dinsdag 28 september 2021

N Nieuws

Nieuwe schelpen voor Wassenaars raadhuis De Paauw

Met veel lawaai werd met een graafmachine het asfalt en bestrating voor het monumentale raadhuis De Paauw uit de grond gehaald. Want de vernieuwing is hard nodig. Niet alleen wordt aan de voorkant van het gebouw een nieuw wegdek gelegd maar ook aan de zijde van de waterpartij wordt het achterpad vernieuwd: passend met zeeschelpen.

Naast de aannemer zijn verschillende werklui met kwasten en verfblikken rondom het pand in de weer. Met traditionele en milieuvriendelijke lijnzaadolieverf wordt het gebouw 'strak in de lak gezet'. Langzaam maar zeker verschijnen ook de luiken weer in de hengsels rondom de ramen en verdwijnen steeds meer bouwhekken.

Wethouder Caroline Klaver - Bouman (Verkeer): De wegen rondom de Paauw worden vernieuwd en nu is het stukje pal voor het raadhuis aan de beurt. Zo past de Paauw ook weer perfect bij de opgeknapte straten van de Prinsenwijk. Een mooi voorbeeld hoe een park met woningen ingericht kan worden. Voor automobilisten is het nu wat behelpen dus kom vooral met de fiets zou mijn advies zijn, maar het raadhuis is bereikbaar.

Wethouder Kees Wassenaar (project Raadhuis De Paauw): Niet alleen wordt de voorkant vernieuwd. Het bijzondere wil ook dat aan de achterzijde van het raadhuis het schelpenpad opnieuw wordt gelegd. En zo bereiden we ons ook voor op de mogelijkheid weer te kunnen trouwen in de prachtige raadszaal of trouwzaal. Ook daarin 'verbindt' het gebouw veel Wassenaarders.

Voor meer (historische) informatie over project De Paauw ga naar www.wassenaar.nl/depaauw