dinsdag 28 september 2021

E Events

Kunstgroep Wassenaar opent anderhalvemeterafstand galerie

Na drie maanden coronastilstand nodigt Kunstgroep Wassenaar u uit om haar anderhalvemeterafstand galerie te bezoeken. Galerie in de Molen opent weer voorzichtig haar deuren voor een nieuwe tentoonstelling op zaterdag 13 juni vanaf 14.00 uur. Exposerende kunstenaars zijn Ria Sprenger (3D werk aan de wand), Jolanda Verdegaal (keramiek), Truus Serdijn (schilderijen) en Leni Venne (keramiek). Corona maatregelen zullen in acht genomen worden. 

Dezelfde dag wordt de tentoonstelling ook online geopend op de website www.kunstgroepwassenaar.nl waar de exposerende kunstenaars hun werk laten zien en in korte video opnamen toelichten.

Ria Sprenger is geïnspireerd door materiaal dat ze in de natuur tegenkomt, wat ze vindt op het strand, op straat, in het bos, in de woestijn. Deze vergane materialen hebben voor haar een sterke bekoring. Ze verwerkt die, vaak onveranderd, op doek of op hout en schept daarmee haar eigen vaak sprookjesachtige verhalen.
Lagen in rotsformaties, scheuren in droge rivierbeddingen of knoestige boombast.

Op de draaischijf vertaalt Jolanda Verdegaal deze texturen in klei. Haar werk wordt afgewerkt met matte, ruwe glazuren en gestookt op hoge temperatuur. Regelmatig voegt zij geboetseerde takvormen of steles toe. De spanning tussen een eigentijdse en persoonlijke benadering en een teruggrijpen op oeroude vormen met verweerde oppervlakken geeft haar werk een tijdloze schoonheid mee.

Truus Serdijn geeft de voorkeur aan werken met thema's waar ze een paar jaar mee vooruit kan. Dan bepaalt ze ook of ze abstract werkt, of figuratief, kleurrijk, of in grijstinten. Wat ze nu laat zien zijn bomen en bossen, geschilderd met acryl op linnen, resultaat van haar wandelingen in de natuur met zijn niet te evenaren schoonheid.

Leni Venne heeft wijd gereisd en haar werk als keramist vertoont daarvan alle beelden. Tekeningen gemaakt in Afrika krijgen keramisch vorm wanneer ze weer thuis is. Zo zien we ook Egyptische beelden en andere, geïnspireerd door haar verblijf in Japan. Verschillende onderzochte technieken hebben uiteindelijk tot haar voorkeur voor maskers en torsen geleid.

De expositie wordt op zaterdag 13 juni om 14.00 zowel in de Galerie als online geopend. De kunstenaars zijn lijfelijk aanwezig in de Galerie tijdens openingsdag maar geven ook ieder online www.kunstgroepwassenaar.nl op film een toelichting op hun werk en werkprocessen.

Expositieduur In de Molen van 13 juni t/m 12 juli 2020, online van 13 juni t/m 18 juli 2020
Galerie In de Molen, Molenplein 10 A, Wassenaar openingstijden: donderdag t/m zondag van 14.00 - 17.00 u