zaterdag 25 september 2021

A Algemeen

YMCA Wassenaar blijft actief (update 4)

Alle clubleiding was vorige week woensdagavond weer druk in de weer om het 6e knutselpakket samen te stellen. Dit keer kregen de kinderen drie kleine aardewerken potjes die ze kunnen beschilderen en waar ze potgrond in kunnen doen. Tenslotte hierop een cactus gepland. Heel leuk om ergens in je kamer te zetten. Het vorige knutselpakket was weer eens een groot succes. Iets heel moois maken van de geleverde boetseerklei en de verf. De resultaten spreken boekdelen.

Zondag 14 juni wordt het laatste knutselpakket rondgebracht voor dit seizoen met de hoop dat ze vanaf het nieuwe seizoen weer clubavonden kunnen gaan draaien in hun monumentale pand. Wel houden ze eind juni nog een alternatief programma in hun clubhuis en gaat het jaarlijks eindfeest door. Binnen de regelementen van het RIVM zijn dan samenkomsten weer mogelijk.

Daarbij zijn ze zeer verheugt dat hun tweede uitgaansdag naar Toverland gepland voor zondag 28 juni door kan gaan. Dit in nauw overleg met de busmaatschappij, Toverland en YMCA Nederland.

Voor het jaarlijkse zomerkamp is nu een protocol in voorbereiding. Dit wordt opgesteld door o.a. YMCA Nederland en Scouting Nederland. Hoe kunnen ze – met inachtneming van de juiste maatregelen – toch het zomerkamp door laten gaan. Dat is de grote uitdaging de komende tijd en begin juni zullen alle ouders van de kampdeelnemers hierover worden ingelicht.