woensdag 23 juni 2021

N Nieuws

Aantal ziekenhuisopnames Covid-19 blijft stijgen

Het aantal patiënten uit Wassenaar dat met Covid-19 is opgenomen in het ziekenhuis, blijft stijgen. In twee dagen tijd is het aantal opnieuw verdubbeld, van vier patiënten naar zes patiënten. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM van gistermiddag.

In de rapportage van het RIVM van gistermiddag staat het aantal op 22,9 per 100.000 inwoners. Dit komt neer op zes patiënten. Sinds dinsdag is er elke dag een patiënt bijgekomen. 

In de ons omliggende gemeenten is eveneens sprake van een toenemend aantal ziekenhuisopnames sinds onze laatste update. Voorschoten telt nu acht inwoners die in het ziekenhuis zijn opgenomen. In Den Haag gaat het om 159 Hagenaars die met het Coronavirus in het ziekenhuis zijn opgenomen, terwijl vanuit Leidschendam-Voorburg 16 inwoners met Covid-19 in het ziekenhuis liggen. De gemeente Katwijk telt in dit kader 16 ziekenhuisopnames en de gemeente Leiden telt 27 ziekenhuisopnames van inwoners met het Coronavirus onder de leden.

Op deze pagina leest u meer over preventie, de veiligheidsmaatregelen en meer. De redactie hoopt dat bovengenoemde aantallen voor al onze lezers onverminderd een aanmoediging vormen om alle veiligheidsmaatregelen strikt in acht te nemen.