zaterdag 19 juni 2021

N Nieuws

Glazen Tuinhuis Claris Zorgvilla landelijk in het nieuws

Het Glazen Tuinhuis van Claris Zorgvilla Den Deijl in Wassenaar heeft landelijke media-aandacht gekregen. De Claris Zorggroep heeft een oplossing gevonden waardoor bewoners en familie elkaar, sinds 4 april jl., tóch kunnen ontmoeten. 

Gisteravond kreeg het Glazen Tuinhuis kort aandacht bij tv-programma Op1 en naast een regionale zender besteedde ook een landelijke ochtendkrant aandacht aan dit concept. Met het plaatsen van een tuinhuisje op het eigen terrein is een situatie gecreëerd waardoor bewoners én familieleden, vanaf de parkeerplaats, elkaar toch kunnen ontmoeten. Een speciale glazen wand deelt het huiselijk ingerichte tuinhuisje voorzien van koffie en warmte in tweeën en met een intercom kan een bewoner een gesprek voeren met een familielid. Het idee is geïnspireerd op het Glazen Huis van radio 3FM. 

Sinds 19 maart jl. zijn verpleeghuizen gesloten voor bezoek vanwege het coronavirus. Dat heeft impact, ook bij de Zorgvilla's van de Claris Zorggroep, staat op hun website: 

"Het sluiten van de deuren is ingezet om de kwetsbare gezondheid van onze bewoners in bescherming te nemen. Ondanks het gemis van het contact met dierbaren hebben alle familieleden en vrienden begrip getoond. De gezondheid van de bewoners is hiermee meer beschermd, maar het welbevinden lijdt er bij velen wel onder. Het niet daadwerkelijk kunnen zien van partner, kinderen en vrienden heeft een grote impact op veel van onze bewoners. En dan hebben we het nog niet over de partners en kinderen zelf."

De Zorggroep zegt afgelopen week in samenspraak met familieleden, mensen van buiten en medewerkers aan een oplossing te hebben gewerkt voor dit probleem.