maandag 06 december 2021

N Nieuws

‘Mondkapjesproject Wassenaar’ levert gratis mondkapjes aan de zorg

Anderhalve week geleden bereikte vanuit zorginstelling SWZ een verzoek aan Ellen Klaver of zij voor de medewerkers van de thuiszorg mondkapjes wilde naaien. De medewerkers van de SWZ waren door het totaal gebrek aan mondkapjes genoodzaakt zonder enige vorm van bescherming met de cliënten te werken.

Een oproep op Facebook, waarin Ellen vroeg of mensen haar hiermee wilden helpen, resulteerde in maar liefst 24 Wassenaarse vrijwilligers die zich wilden inzetten om mondkapjes te maken voor de zorg. En het aantal vrijwilligers groeit nog steeds! 

In drie dagen tijd stond er een heel ‘bedrijfje’ op de rails en in vijf dagen tijd waren er 200 mondkapjes geleverd aan de zorginstelling. Na zeven dagen waren dat er 400!
Het personeel van de SWZ is overduidelijk ontzettend blij met de mondkapjes, die gemaakt worden volgens het principe dat ook wordt gebruikt voor genaaide mondkapjes in diverse andere medische instellingen.

“De berichtgeving in Nederland was de afgelopen tijd erg wisselend over het nut van mondkapjes”, aldus Ellen Klaver, “Maar in het afgelopen weekend hebben toonaangevende deskundigen, ook in Nederland, hun mening bijgesteld en zien zij, net als de deskundigen in andere landen, wel degelijk, dat het dragen van mondkapjes helpt tegen de verspreiding van het virus.”

“Wij leveren met ons ‘mondkapjesproject’ op deze manier een bijdrage aan de strijd tegen corona. We hebben een geweldige ploeg mensen bij elkaar, van wie de oudste 89 !! is. Momenteel ligt er een vraag voor nog eens 450 mondkapjes voor de verpleegafdelingen van SWZ. Wij werken er hard aan om iedereen in de zorginstelling van een mondkapje te voorzien,” aldus Ellen Klaver. 

Het mondkapjesproject Wassenaar’ levert de mondkapjes helemaal gratis aan de zorginstelling. Dat wordt mogelijk, doordat de ‘Kracht van Wassenaar’ heeft toegezegd het project financieel te ondersteunen bij de aanschaf van materialen.

Andere zorginstellingen kunnen als ze gebruik willen maken van de diensten van het ‘mondkapjes project Wassenaar’, voor meer informatie contact opnemen met Ellen Klaver via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-50423040

Ook mensen, die op de één of andere wijze het project willen ondersteunen, kunnen reageren via bovenstaand contactgegevens. Samen tegen Corona!!!