dinsdag 28 september 2021

A Algemeen

Samen Slim Rijden Wassenaar: een optelsom laat je delen

Nu de wereld in een gezondheidscrisis is beland maken we minder gebruik van onze auto’s. Ook de elektrische deelauto van Samen Slim Rijden Wassenaar wordt minder gebruikt nu we meer thuisblijven en minimale tijd buitenshuis doorbrengen. We gebruiken de deelauto om buren en familie van boodschappen te voorzien. Helaas rijden we op het moment geen testritten met potentiele nieuwe autodelers. Toch willen we juist nu je aandacht vragen voor deelname aan Samen Slim Rijden Wassenaar.

Dat vragen we juist nu omdat we, naast de dagelijkse zorgen die deze crisis ons allen geeft, toch vooruitkijken. Deze gezondheidscrisis is tegelijkertijd een financiële crisis. En ook de klimaatcrisis gaat niet zomaar voorbij. Het is dus belangrijk om goed voor onszelf en onze omgeving te zorgen, om verstandig met onze financiën om te gaan en om beter voor onze aarde te zorgen. Samen Slim Rijden biedt je de kans om dit -allemaal- te doen.

In het huidige systeem hebben veel Nederlandse huishoudens een – of meer- eigen auto’s. Ondertussen staat elke auto gemiddeld 90% van de tijd stil. Zonde toch? Staat jouw (tweede) auto veel stil? Tel dan eens bij elkaar op welke bedragen je elke maand aan je (tweede) auto kwijt bent. Meten is weten: denk aan de kosten van aanschaf en afschrijving, de wegenbelasting, verzekeringspremie, (fossiele) brandstofkosten. Vergeet de verplichte APK en de onderhoudskosten niet. En mogelijk heb je ook nog een abonnement op de pechhulp?

Mogelijk is het financieel rendabel om in te stappen in onze deelauto. Denk de komende periode eens na over de mogelijkheid om te rijden in een moderne, zuinige, schone, elektrische auto, zonder gedoe. Hoe het werkt en wat het kost staat op onze website http://samenslimrijden-wassenaar.nl/ .

Hebben we je weten te interesseren voor deze vorm van ‘shared mobility’: laat het ons weten via de website. Zodra het weer verantwoord is nodigen we je dan uit voor een proefrit. Na de eerste auto zullen, op basis van een groeiend aantal gebruikers, meerdere elektrische deelauto’s beschikbaar komen op verschillende locaties in Wassenaar. Graag tot ziens bij je proefrit!