zaterdag 31 oktober 2020

N Nieuws

Knuffelberenjacht

Het aantal knuffelberen dat in Nederland verschijnt voor de ramen neemt snel toe. De Facebookpagina Berenjacht in NL, die afgelopen week werd gelanceerd, telt inmiddels ruim 24.000 leden. Het fenomeen komt overgewaaid uit België. Ook in Wassenaar verschijnen de eerste beren voor het raam. Inmiddels zijn al diverse lokale Facebookpagina's voor de knuffelberenjacht geopend.

De bedoeling hiervan is dat kinderen knuffels kunnen zoeken als ze even een frisse neus halen. Het spel is een steuntje in de rug voor kinderen in een tijd van corona met buitenspelen.

Dat betekent natuurlijk niet dat nu hele gezinnen in optocht door de wijk moeten gaan lopen om massaal knuffelberen te spotten. De redactie van Wassenaarders roept daarom ouders op om de coronaregels in acht te nemen en op straat voldoende afstand te houden. De knuffelberenactie is puur bedoeld als uitje voor kinderen die een ommetje moeten maken in de buurt. Wassenaarders.nl wenst alle kinderen (en hun ouders) veel plezier met de knuffelberenjacht! Doe voorzichtig!