Blauw-Zwart vergeet te winnen

11 maart 20203 minute read

Een heerlijke pot voetbal, afgelopen zaterdag op De Schulpwei. Blauw-Zwart en Lugdunum streden hartstochtelijk om de winst, maar toen de kruitdampen waren opgetrokken stond er een 0-0 eindstand op het scorebord. Een uitslag waar de Lagerberg Verhuisgroep brigade het minst tevreden mee kon zijn.

De eerste 5 minuten waren het de bezoekers die de lakens uitdeelden, maar tot grote kansen kwam het niet. Nadat de Blauwen het Leids offensief hadden aangekeken namen ze de regie van de wedstrijd over en drongen Lugdunum ver op eigen helft terug. Die resulteerde in de 13e minuut in een vrije trap die goed verwerkt werd door de Leidse verdediging. In de rebound nam Raymond Vosse de bal in eens op de slof en knalde het speeltuig onfatsoenlijk hard op de paal. Enkele toeschouwers beweerden een licht gekraak te horen, maar het doel bleef overeind staan. Een paar minuten later was Bastiaan Hendriksen net een stapje te laat om een voorzet van Kim Theil binnen te tikken. Heel af en toe kwam Lugdunum tot een uitval, maar dat leidde slechts tot een hoeveelheid ongevaarlijke corners. Zo werd de rust zonder doelpunten bereikt.

De tweede helft begon weer met een opdringend Lugdunum, maar net als voor de pauze was dit geen lang leven beschoren. De Lagerberg Verhuisgroep formatie ging daarna onverdroten door op de voor de rust ingeslagen weg. Dit leidde na ruim een kwartier eindelijk tot een doelpunt. Bram Smit kopte de bal achterwaarts over doelman Wanrooij in het net, maar de uitstekend fluitende arbiter Ebink had in samenwerking met zijn Leidse assistent-scheidsrechter buitenspel geconstateerd en keurde het doelpunt terecht af, dus het Wassenaarse feestje ging niet door. Vlak hiervoor had de geblesseerde Ime Raaphorst het veld moeten ruimen en was vervangen door Tommie de Jong.

Helaas konden de Blauwen het veldoverwicht nog niet in grote kansen uitdrukken. Dat werd anders in de slotfase, toen de Leidenaren zichtbaar vermoeid werden en de Blauw-Zwarters duidelijk overeen betere conditie bleken te beschikken. Het leek nu slechts een kwestie van tijd voordat de verdiende treffer zou vallen. In de 88e minuut leek het dan eindelijk zo ver te zijn. Na een mooie combinatie kreeg Bastiaan de bal en snelde alleen op de keeper af. Helaas wist hij de bal niet langs de uitblinkende Lugdunum doelman te krijgen. In de slotminuut kwam het geluks engeltje de Leidse keeper weer te hulp en dirigeerde de bal na een doffe dreun van Kim tegen de lat.

Zo eindigde deze aantrekkelijke wedstrijd zonder doelpunten, een uitslag waar Blauw-Zwart zich zelf duidelijk te kort mee heeft gedaan.