donderdag 08 december 2022

N Nieuws

Waarschuwingsschot bij aanhouding drie inbrekers

 
Bij het aanhouden van drie inbrekers heeft de politie in Wassenaar gisterochtend een schot gelost. Dat meldde Omroep West vanochtend. Een oplettende buurtbewoner belde alarmnummer 112 omdat zij drie mannen een woning aan de Van Zuylen van Nijeveltstraat in zag gaan en dit niet vertrouwde.

De wijkagente was per fiets als eerste aanwezig op de locatie. In de woning zag zij drie mannen staan die er op dat moment direct vandoor gingen via de achterzijde van de woning. De drie vluchtten in diverse richtingen. Na een korte achtervolging wist zij, met hulp van collega's van politie Leidschendam/Voorburg, één van de verdachten aan te houden. Daarbij is een waarschuwingsschot gelost. Een andere collega had een tweede verdachte in het vizier en, nadat deze moe was van het rennen, werd ook deze verdachte aangehouden. 

Op hetzelfde moment zaten collega's van politie Katwijk achter de derde verdachte aan. Deze verdachte rende door de Langstraat waar op dat moment een heldhaftige bewoner van de lokale COA (Duinrell) hem tegemoet liep. Die bedacht zich geen moment en greep de verdachte vast waardoor ook de laatste verdachte door ons kon worden aangehouden. De bewoner moest daarbij wel een klap van de inbreker incasseren en raakte daarbij lichtgewond.
 
De drie verdachten, twee 16-jarige Hagenaars en een 18-jarige man, zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Bron: Facebook politie Wassenaar/Omroep West

Een site met o.a. nieuws, achtergronden, meningen, ideeën voor, door en over Wassenaarders