dinsdag 30 november 2021

S Sport

Nuts, Kieviet en Bloemcamp naar HSB-finale

Drie Wassenaarse schoolschaakteams hebben zich via het Wassenaarse kampioenschap en de halve finale van de HSB geplaatst voor de finale op zondag 5 april. Van de ongeveer 200 teams, die in 6 regionale voorronden begonnen, zijn er thans nog 16 finalisten over. 

De Nuts bleef in de halve finale ongeslagen met 4 overwinningen en drie 2 - 2 gelijke spelen. Met een tweede plaats in de poule (er gaan er vier door) plaatste de Nuts zich soepeltjes achter Haags kampioen Galvani, die met 12 matchpunten een puntje meer haalde. Topscorers zijn Bernard Rueb met 5 punten uit 6 en Julie Spruit met 4 punten uit 5. 

Ook Wassenaars kampioen De Kieviet haalde 11 matchpunten, maar verloor in de laatste ronde met 3 - 1 een wedstrijd. Dat betekende een gedeelde tweede plaats achter het sterke Essesteijn uit Voorburg. Topscorers zijn hier Noah Ritzerveld met 5,5 uit 7 en Boudewijn van der Velde met 4 uit 5.
Het Bloemcamp-schaakteam finishte ook als gedeeld tweede in zijn poule met 5 overwinningen en twee nederlagen achter Da Vinci uit Zoetermeer. Topscorers zijn hier Awan Hassan met 4,5 uit 6 en Carmen Vianello met 4 uit 5.