Fotocredit: Marjanne van der Velde

Mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging zakt door het ijs

20 februari 20202 minute read

Ook al is er geen ijs in deze winter dan nog kan je er door heen zakken. Dat gebeurde in deze wedstrijd. WVV begon in de eerste set met zwak spel. Al gauw stond het 1-11. Maar zie met de schop van Jeanne Taal veranderde het opeens: 7-13. Maar ook Leython draaide aardig warm en liet niet meer los: 16-25.

Dat kon beter in de tweede set. Bij 9-12 en 16-17 kregen de WVV Mixers meer vat op het spel. Maar dan moeten verdediging en aanval goed zijn. Dat lukte helaas nog niet. Leython nam slim een time out bij 21-23 en dat leverde uiteindelijk de setwinst op: 22-25.

Set drie was de wederopstanding van WVV Mix 2. Via 5-2, 16-12 en 23-20 bracht de aanval van Timo de setwinst met 25-20. Het teamverband is er echter nog steeds niet. Men moet ook meer op elkaar vertrouwen.

Er zat toch nog een gelijkspel aan te komen als WVV zo speelde als in de derde set. Maar weer liep men achter de feiten aan. Er werden veel kansen weggegeven en de tegenstander maakte gretig gebruik van de gaten bij WVV. Toch werd een stand van 20-20 bereikt.
Dan komt het aan op een goede service en geplaatste ballen. Dat deed Leython het beste en won daarmee deze set met 21-25. Derhalve een 1-3 wedstrijdwinst voor Leython.

In wezen is WVV Mix 2 geen slecht team zij staan tenslotte in een poule van 7 op de 3e plaats. Maar teamtraining is wel nodig om beter op elkaar afgestemd te raken. Er zijn in dit seizoen nog vier wedstrijden om dat te laten zien.

WVV Mix 2 – Leython Mix DC 5.
Uitslag 1-3.

Programma: vrijdag 6 maart VCS 2 tegen WVV Mix 2.

Het is nog niet te laat. Het seizoen eindigt pas op 1 juni 2020. Dus kom lekker volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. De training is op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1. De eerste vier achtereenvolgende trainingen zijn gratis. Bel voor info secretaris Jeanne Taal tel. 06 – 24 84 82 58 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.