donderdag 02 december 2021

K Kunst & cultuur

Theatervoorstelling 'Games' in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag

Berlijn 1936. Als de Joodse atlete Helene Mayer geselecteerd wordt voor het Nazi Olympisch team, realiseert ze zich dat er meer op het spel staat dan een gouden medaille. Haar teamgenoot Gretel is trots op haar Joods zijn en wil graag laten zien dat juist Joden aan de top van de sport staan.

Helene daarentegen voelt zich bovenal een schermer en wil zich vooral op de sport concentreren. Gretel kan dit niet begrijpen wat voor vele discussies tussen hen zorgt in de aanloop naar de Olympische Spelen.

GAMES is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en is een waarschuwing voor onze huidige gepolariseerde wereld.

“GAMES… throws a serious political punch in an entertaining 60 minutes of action-packed theatre that has you hooked from the opening scene to the last.” The Adelaide Review

De veelvuldig bekroonde voorstelling ging in 2016 in premiere tijdens het Edinburgh Fringe Festival waar het een Fringe First Award won. Hiernaast ontving het de Overall Best Theatre (2016) prijs en de Overall Adelaide Critics'Circle Awards in zowel 2017 als in 2018. In november 2019 stond het in het Soho Theater in New York voor uitverkochte zalen.
STET bracht eerder Borders (2018) en The Nights (2019) van Henry Naylor naar Nederland. Naylor is een meermalig bekroond schrijver van politiek theater. Zijn stukken worden wereldwijd gespeeld waaronder in België, Griekenland, Noorwegen, Verenigde Staten, Nederland en Spanje.

STET EDUCATIE – Behind the Scenes workshop met Henry Naylor and Louise Skaaning
Zaterdag 21 March 10:00 – 17:00
Ruimte voor Helden, Sint Jacobstraat 137, 2512 AN Den Haag (at the back of Theater aan het Spui)

Vermaarde toneelschrijver Henry Naylor en regisseur Louise Skaaning geven samen een workshop waarin het schrijven en spelen van een toneelscene centraal staan. U wordt geleerd hoe een personage en een interessante verhaallijn te ontwikkelen. Interessant is om daarna de scene ook echt te gaan spelen. Een zes uur durende workshop.

TOEGANKELIJKHEID
Bij de voorstelling op 21 maart zal een Engelstalige gebaren tolk aanwezig zijn. Graag contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor speciale verzoeken voor uw bezoek.
De Koninklijke Schouwburg en het Paradijs theater zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
De voorstelling is in het Engels.

GAMES is onderdeel van het 75 Jaar Vrijheid programma dat onze vrijheid viert sinds het einde van de Tweede Wereld. Deze voorstelling laat de worsteling van vele Joodse mensen met hun identiteit zien in de tijd voorafgaand aan de Tweede Wereld Oorlog.

Dates and Venue / Data en Locatie
19 March 2020 – 20.30 ; 20 March 2020 – 18.30; 20 March - 21:00 ; 21 March 2020 – 20.30
Paradijs Theater De Koninklijke Schouwburg, Korte Voorhout 3, 2514 CW Den Haag