maandag 06 december 2021

S Sport

Blauw-Zwart beweegt aan alle kanten

Blauw-Zwart beweegt aan alle kanten. Daarom hier even de stand van zaken zodat iedereen weer bij is wat er allemaal gebeurt bij deze voetbalclub. 

Allereerst even terug kijken naar een mooie nieuwjaarsreceptie met een goede opkomst van de echte trouwe Blauw-Zwarters. Er zaten een paar kritische noten in de speech van de voorzitter die niet bij iedereen goed zijn overgekomen, maar ik zeg dan maar: “Wie de schoen past, trekt hem maar aan!”

Dan de geweldige Pubquiz, georganiseerd door de dames Meyer en Smit en Robbin Ruijgrok en een ondersteunend team. Volgens mij heeft onze kantine nog nooit zo vol gezeten. Een geweldig succes! Dank, dames en heren.

En dan is het voetbal weer gestart. Van jong tot oud weer op het veld met veel mooie uitslagen. Ook ons eerste elftal heeft een goede start gemaakt. Je kan stellen dat die het nieuwe jaar vol passie en enthousiasme zijn begonnen. Heel veel inzet heeft ze weer een aantal plaatsen omhoog gebracht. Wat niet betekent dat we er zijn, maar wel dat we goed op weg zijn.

Op 5 februari zijn wij rond gekomen met onze trainers voor het nieuwe seizoen. Als bestuur zijn wij heel blij dat Jos van der Helm als hoofdtrainer en Toine l’Ami als assistent-trainer verder gaan bij ons eerste elftal. Zij gaan het 7e jaar in, ook dat is uniek. De mensen van voetbalzaken en het bestuur vinden dat je een goed functionerend team niet uit elkaar moet halen, want deze mannen hebben iets bereikt binnen onze club. Bijna allemaal Wassenaarse spelers in het 1e, waar we ontzettend trots op zijn. Jongens uit echte Blauw-Zwart families, zoals Raymond Vosse, Bram Smit, Bram den Hollander, Dunke Lagerberg, Wilmar van der Ham, Mike van Zonneveld. Top dat zij zo begaan zijn met onze club.

Verder heeft ook Boudewijn de Geer getekend voor het nieuwe seizoen. Ook een echt voetbaldier, die de jeugd op de juiste wijze laat voetballen en trainen. En dan niet te vergeten Wijnand Bakker, die ons 2e elftal verder breng. Ook niet vergeten onze keeperstrainer Hans Suiker, een man met passie voor voetbal. Al deze mannen hebben weer vrouwen en mannen naast zich staan om de spelers beter voetbal en trainen bij te brengen. Wij als bestuur zijn trots op dit complete team!

Wat velen niet zien is dat er doordeweeks echt internationaal gevoetbald wordt op ons complex. Onder leiding van de heer en mevrouw Kooi en Rob Barnhoorn kunnen de asielzoekers die tijdelijk op Duinrell wonen bijna dagelijks bij ons trainen en voetballen (zie foto). Ze maken af en toe hun eigen regels. Ik telde bij een wedstrijd totaal 26 man in het veld, wat betekent dat ze niet veel hoeven te lopen. Wel slim! Al deze voetballers worden telkens voorzien van een voetbalshirt, broekje en schoenen. Elke morgen weer een hele operatie. Ook hier: wie de schoen past trekt hem aan! Heel veel dank aan ieder die dit mogelijk maakt, want je ziet dat ze heel veel plezier hebben.

Dan zijn er verschillende commissies bezig met het aankomende 100-jarig bestaan. Ook een hele klus als je dat goed wil doen. Als bestuur worden we regelmatig bijgepraat en ik moet zeggen dat gaat best spectaculair worden. 100 jaar bestaan, het is ook wel iets. Zeker in deze tijd met alle wensen van de mensen en alle eisen van de KNVB en de overheid. Alles bij elkaar is het geen sinecure meer om een club goed te laten functioneren. Daarom ben ik als voorzitter heel blij met het kritische bestuur waar ieder op zijn eigen vlak de juiste rol speelt.

En dan het complex. Een paar weken geleden is begonnen met het plaatsen van nieuwe vuilnis-, zand- en groenbakken, zodat we het beheerst kunnen verzamelen. En er is ruimte gemaakt voor de nieuwe containers voor het gereedschap van de veldploeg, zodat het straks droog en veilig staat.

Ook is er gestart met de nieuwe werkplaats. De oude staat op de plek waar de nieuwe kleedkamers voor de dames moeten komen. Al met al een hele klus, maar het begin is er. Ook zal eind februari het nieuwe hekwerk rond het hoofdveld klaar zijn en langs het B-veld en voor de kantine, en een nieuwe parkeerplaats voor scooters en brommers om nog veiliger te parkeren.