donderdag 02 december 2021

S Sport

Blauw-Zwart wint afgetekend van Aarlanderveen

De Lagerberg Verhuisgroep brigade zette de stijgende lijn voort die de laatste weken werd ingezet. De technische staf, onder leiding van trainer Jos van der Helm, heeft de juiste knoppen gevonden om de kwaliteit van het team naar boven te halen.

Onder de strakke leiding van aanvoerder en laatste man Luc van Zelst werden de taken uitstekend uitgevoerd. Resultaat: een meer dan prachtige overwinning (2-1) tegen koploper Aarlanderveen, waar in de heenwedstrijd nog kansloos van verloren werd. Vanaf het eerste fluitsignaal trokken de Blauwen, met 8 jeugdspelers uit de eigen jeugdopleiding in de basis, ten strijde. Iedere afvallende bal was voor een Blauw-Zwarter, waardoor de druk op het doel van de prima keeper van Aarlanderveen snel werd opgevoerd. Dit alles onder de bezielende leiding van Luc van Zelst, die zijn ploeg constant naar voren joeg, zonder de verdedigende taken te verzaken. Na 5 minuten kwam daardoor de verdediger van Aarlanderveen, Robbie Nagtegaal zo in de problemen dat hij de bal zomaar in het eigen lege doel schoof. 1-0 dus.

Door het hoge tempo, opgelegd door Blauw-Zwart, afjagen van de bal, altijd dat extra mannetje in de buurt voor de afvallende bal wist de tegenstander geen antwoord te vinden. De supporters hoopten maar dat Blauw-Zwart het hoge tempo kon volhouden. Wel, dat deden ze! Het was een kwestie van tijd totdat het 2e doelpunt zich aandiende. Een prachtige pass naar rechts op de opstormende Bastiaan Hendriksen die de uitlopende keeper verschalkte met een schuiver in alweer een leeg doel, waarna de bal tergend langzaam de doellijn passeerde: 2-0.

Na de rust schoot Aarlanderveen uit de startblokken en werd af en toe zichtbaar waarom ze 2e staan op de ranglijst. Dat offensieve gedrag duurde maar 10 minuten en toen namen de Lagerberg Verhuisgroep boys het initiatief weer over. Uitblinkers? Allemaal, de noeste werkers op het middenveld, Dunke, Kim en de slimme Wilmar. De snelle voorwaartsen Bram en Bram en Bastiaan, keeper Mike (fenomenale reddingen), opstormende vleugelverdedigers Raymond en Stefano, voorstopper Tommy en natuurlijk laatste man Luc.

Diep in de 2e helft werden de moegestreden Bastiaan en Wilmar gewisseld voor Tom van der Marel en Xander Vredenbregt, die naadloos inpasten.
Vlak voor tijd nog een onfortuinlijke handsbal binnen de 16, penalty, die de eindstand bepaalde op 2-1. Nog even spannend. Bloemenhuis Duivenvoorden, dank voor het al jaren beschikbaar stellen van de prachtige bloemstukjes die bij alle thuiswedstrijden de bestuurskamer opsieren.