Skip to content

Inwoners bedankt! 1507 kerstbomen ingeleverd in Wassenaar

21 januari 20202 minute read

Het was weer een drukte van belang bij de kerstbomeninzameling op de verschillende locaties in de gemeente. Jongens en meisjes met fiets, bolderkar, skelter of lopend, maar ook ouders, opa’s en oma’s met auto en aanhangwagen reden af en aan om de bomen naar de inzamelpunten te brengen. Per boom leverde dat 50 eurocent op. In totaal zijn er 1507 kerstbomen ingeleverd. De gemeente bedankt iedereen die hier aan heeft bijgedragen!

Wethouder Hubert Schokker (Afval en Milieubeleid): “Ik ben blij dat de inwoners van Wassenaar steeds meer belang gaan hechten aan het gescheiden aanleveren van afval. En hier ook zelf hun steentje aan bijdragen! Een goed voorbeeld hiervan is de kerstbomeninzameling. Er worden steeds meer kerstbomen ingezameld door de gemeente. En dat helpt ons allemaal op weg naar de doelstelling om in 2030 alleen nog maal grondstoffen in te zamelen.”

Verdubbeling
In 2019 zijn er 1078 bomen ingeleverd, tegenover 764 bomen in 2018. Een verdubbeling van het aantal in twee jaar. Een van de redenen hiervan is dat de gemeente sinds kort ook kerstbomen aan huis ophaalt vanaf 30 stuks. Inwoners hebben daar dankbaar gebruik van gemaakt. Daarnaast heeft de gemeente het aantal inzamellocaties voor de bomen uitgebreid. Met name kinderen weten ons daardoor steeds beter te vinden en maken er ieder jaar weer een sport van om zo veel mogelijk bomen in te leveren.

De komende periode worden kerstbomen die nog bij inwoners in het bezit zijn, langs de weg opgehaald door de gemeente.

Tags

InzamelingkerstbomenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top