zondag 28 november 2021

S Sport

Jeugd Blauw-Zwart vermaakt zich in de zaal

Daags na het kerstfeest in actie komen als sporter. Voor topsporters soms noodzakelijk, maar voor de jeugd van Blauw-Zwart gebeurde dat geheel vrijwillig. De gehele dag rolde de ‘plofbal’ door de zaal van De Schulpwei. Dit alles onder de noemer Oliebollentoernooi.

Stipt om 09.00 uur mochten de jongste pupillen het in gemengde teams tegen elkaar opnemen. Er werd gestreden om de eer, maar dat maakte de spanning er niet minder om. Voor ieder team gold tegen het einde van het toernooi alleen nog de winst, opgezweept door de enthousiaste begeleiding van de jongens van de JO17-1 en JO19-1. De eindrangschikking was een close call. Bij de prijsuitreiking verdiende iedere speler daarom een heuse medaille.

Vlak voor het middaguur was het de beurt aan de middenbouw. Een hoge opkomst met maar liefst 50 jongens en meiden. Ook hier was de strijd duidelijk zichtbaar tijdens de wedstrijdjes. Omdat in het zaalvoetbal fysiek contact tot een minimum beperkt moest worden deden de meiden voetballend niets onder voor de jongens. Wat restte na de gespeelde wedstrijden was een mooie groepsfoto.

De dag werd afgesloten door de bovenbouw. De JO17- en JO19-spelers bleken zeer bedreven in dit behendigheidsspelletje in de zaal. De passeeracties en doelpunten volgde elkaar in een rap tempo op, terwijl het soms ook wat onwennig voor het kleinere doel oogde. Er is in ieder geval genoeg gelachen. Iets was we de gehele dag in De Schulpwei hebben gezien, een brede lach op de gezichten van de jeugd. Daarom volgend jaar een mooie vervolg voor deze traditie die al jarenlang bestaat.