Blauw-Zwart JO10-1 winterkampioen

18 december 20192 minute read

Het team van trainer Maarten Konings trad de laatste wedstrijd voor de winterstop aan tegen Van Nispen. Deze wedstrijd hadden twee vaders, Richard en Marc, de coaching vanwege afwezigheid van Maarten.

Vanaf het beginsignaal was direct duidelijk dat dit team, dat in september was gestart in de Hoofdklasse en vervolgens na een serie wedstrijden in de 2e klasse werd ingedeeld, vanochtend voor de winst ging. Achterin hielden de jongens de zaak met uitblinker doelman Justin volledig onder controle. Al in de 2e minuut scoorde Flavio – invaller – de 1-0. Na deze voorsprong toonde Justin zijn keeperstalent met enige fraaie reddingen. In de 5e minuut was het wederom Flavio die zijn visitekaartje afgaf met een 2e doelpunt.

Kai en Florian beheersten met hun technisch vermogen het middenveld. Keer op keer waren zij de spelers die de spitsen Ruben en Dyanto aan het werk zetten. Teun, de kilometervreter, die in het centrum stond opgesteld, werd met regelmaat met zijn opkomen bediend vanaf de vleugels en scherpe pasjes van Kai en Florian. In de 6e minuut scoorde hij de 3-0 en nog geen 2 minuten later kopte hij na een op maat gegeven pass van Ruben de 4-0 in. Florian bleef niet achter, na een technische solo maakte hij de 5-0. Vlak voor de rust was het Dyanto die Teun in staat stelde de score naar 6-0 op te voeren. Van Nispen maakte op slag van rust 6-1.

In de 2e helft werd hetzelfde spel gespeeld. Vele mooie combinaties waaruit nog schitterende kansen kwamen. De 25e minuut was het Dyanto die 2 man op het verkeerde been zette en de bal op de inkomende linkerspits Ruben gaf, die verwoestend uithaalde en de 7-1 op het scorebord liet aantekenen. Hij had de smaak te pakken, de 8-1 en 9-1 kwamen ook van zijn pantoffel. In de 37e minuut bracht Van Nispen de score op 9-2, wat ook de einduitslag werd.

Ondanks de kou langs de lijn hebben de ouders, opa’s en oma’s deze ochtend genoten van het fraaie samenspel van dit team dat met deze overwinning winterkampioen is geworden. Een compliment aan trainer Maarten, die met zijn oefenstof tweemaal per week, zijn inzet tijdens de wedstrijden terugziet. Amos en Luca waren deze wedstrijd vanwege ziekte verhinderd. Hulde aan de spelers Florian, Ruben, Dyanto, Teun, Justin, Kai, Amos, Luca en Flavio. De wedstrijd stond onder uitstekende leiding van vader Marc.