zaterdag 26 september 2020

S Sport

Zwem-, en leefstijlprogramma voor volwassen

Vrijdag 10 januari start een nieuw zwem-, voedings- en leefstijlprogramma in Het Sterrenbad in Wassenaar. De bijeenkomsten beginnen met een theoriegedeelte waarbij de BRAVO leefstijlthema’s (Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding, Ontspannen) aan bod komen en worden vervolgt met een gedegen zwemtraining.

Het programma onderscheidt zich door gebruik van het vernieuwde Voedings- en Leefstijlboek van de DCN en het feit dat één persoon zowel theorie en praktijk geeft. Een ieder kan aan zijn/haar eigen doelen werken en er zijn geen wekelijks meet- en weegmomenten. Het zwemgedeelte bestaat uit duurwerk, krachtwerk, spel en ontspanning waardoor dit voor zowel heren als dames aantrekkelijk is.

Zwemmen is weinig belastend voor gewrichten, is goed voor de longfunctie. Verder wordt het hele lichaam getraind. Iedereen kan met het programma meedoen. Ook als men gewoon lekker in beweging wilt komen en meer wilt weten over gezonde voeding. Maar voor mensen met overgewicht, (pre-)diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, stoelgangsproblemen, slaapproblemen, stress en/of spanningsklachten kan er flinke gezondheidswinst behaald worden.

Het programma wordt gegeven door Andrea Gerbrands, oprichtster van ZwemMee. Zij heeft zo'n 15 jaar als diëtist in ziekenhuizen gewerkt. Daarnaast is zij al ruim 20 jaar zwemtrainer. De bijeenkomsten starten met een theoriegedeelte waarin grotendeels de voeding aan de orde komt. Men leert wat en gezonde voeding is en wordt bewust van eigen eetgedrag, gevoelens en gedachtes rondom eten. Verder maakt men een beweegplan, doet men een alcoholtest, een nicotine afhankelijkheidstest en houdt men een slaapdagboek bij.

Daarna volgt het zwemgedeelte. Hierbij wordt gewerkt met een trainingsopbouw die gericht is op verbeteren van conditie en spierkracht. Er wordt gelet op de zwemtechniek. Door kleine verbeteringen kan het zwemmen al een stuk makkelijker gaan. Ieder zwemt op zijn of haar niveau. Wanneer men lichamelijk klachten of blessures heeft, kunnen de oefeningen worden aangepast.
Voor meer informatie en tijden kijkt u op www.zwemmee.nl

 

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief