Herenteam Wassenaarse Volleybal Vereniging verdiende meer

11 december 20192 minute read

Het WVV Herenteam, zo schreef ik al eerder, is op de goede weg. En dat bleek ook weer uit deze wedstrijd. Alleen dan moet je wel de punten pakken. Het probleem was echter dat deze wedstrijd ging tegen de kampioen in deze (top)poule van het vorige seizoen.

Maar in de eerste set was er van een ruim klasseverschil nauwelijks sprake. De WVV heren scoorden er lustig op los. Vooral Mathieu Prins maakte in deze fase een aantal mooie punten. Volley2B wist echter het onverdedigde middenveld bij WVV meerdere malen te vinden. En kon daardoor via 12-16 met 19-25 de setwinst te pakken.

In set 2 kregen de WVV-ers steeds meer vat op het spel van Volley2B. Zij zetten hun schroom opzij en wisten zowaar met doordacht spel een onverwachte 20-15 voorsprong op het scorebord te krijgen. Bij die stand maakten de WVV-ers het zichzelf moeilijk door foutjes en nonchalans spel. Maar ook de klasse van Volley2B zorgde ervoor dat in één servicebeurt de stand werd omgebogen naar 20-21. WVV was de weg kwijt… Helaas setverlies met 22-25.

Gelukkig bleef de wedstrijd het aanzien meer dan waard. WVV verdedigde zich in zowel set 3 als set 4 manhaftig. Volley2B kon zich geen rust veroorloven. Helaas eindigde in deze sets in veel aanvallen en services van de WVV-ers de bal buiten de lijnen. Uit dus!!
Waren die ballen maar wat zuiverder, want ondanks dat wist WVV in beide sets de stand tot 19-19 in evenwicht te houden. Maar de klasse van de mannen van Volley2B gaf toch weer de doorslag. Zij wonnen beide sets met 21-25 en 20-25. Derhalve dus een niet verdiende nederlaag.

Programma: vrijdag 13 december a.s in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1, aanvang 20.30 uur: