Blauw-Zwart komt er met gelijk spel (4-4) bekaaid van af

11 december 20192 minute read

De voetbal-elf van Blauw-Zwart hebben aan de burenruzie van afgelopen zaterdag op de Wassenaarse Schulpwei tegen het bezoekende FC Oegstgeest slechts één punt overgehouden. De eindstand van dit duel in de onderste regionen van de derde klasse werd 4-4.

De Wassenaarders werden kort voor tijd bij de stand van 4-3 van een overwinning beroofd door een ten onrechte aan Oegstgeest gegeven en door hen benutte strafschop. Over de gehele wedstrijd genomen gaf het gelijke spel de krachtsverhouding en de grote inzet van beide elftallen goed weer. Het komt gelukkig niet al te vaak voor, maar het is jammer dat een misser van een soms nogal onbegrijpelijk fluitende scheidsrechter een op zichzelf boeiende en spannende pot amateurvoetbal zo kan beïnvloeden. Dat in het strafschopgebied van Blauw-Zwart de bal keihard op een arm van de tegenstander van de Blauwen werd geschoten, werd door de arbiter gezien als een strafschop tegen Blauw-Zwart. En daaraan dient te worden toegevoegd dat de scheids om niet geheel duidelijke redenen met gele kaarten strooide alsof het pepernoten waren.

De ploeg van Lagerberg Verhuisgroep nam al in de vierde minuut een 1-0 voorsprong toen Ime Raaphorst goed doorging na een naar voren geplaatste dwarrelbal. Al snel daarna verleende de verdediging van Blauw-Zwart vrije doorgang aan de Oegstgeestenaren (1-1), nog wat later gevolgd door een over de keeper van de Blauwen heen gevolleerd afstandsschot (1-2).In de eerste helft lukte er maar weinig bij de mannen van trainer Jos van der Helm.
Gelukkig rechtte de thuisploeg na rust de rug en ging men veel directer en dus effectiever te werk. Bovendien verrichtte Blauw-Zwartdoelman Mike van Zonneveld weer een aantal heldhaftige reddingen op de zeker niet ongevaarlijke snelle uitvallen van de bezoekers. Bastiaan Hendriksen volleerde een prachtige 2-2 binnen, maar de bezoekers maakten al snel 2-3 uit een (dit keer terecht gegeven) penalty. Blauw-Zwart kende vervolgens een uitstekende periode met twee fraaie doelpunten van Dunke Lagerberg en de na rust ingevallen Maxim Buijs (4-3).

Voigende week gaan de Lagerberg Verhuisgroep-mannen bij het ook laag geklasseerde Gouda op bezoek. De uitstekende tweede helft van de wedstrijd van afgelopen weekeinde moet Blauw-Zwart veel hoop bieden om met enkele gewonnen wedstrijden weer naar de middenmoot van de derde klasse te stijgen!